Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Kristen Stewart är en kopia av Diana i nya filmen Spencer

28 jan, 2021 
AvNina Nyström
2022 är det 25 år sedan Diana avled i en tragisk bilolycka. Ett av sätten Diana kommer att hyllas på är genom filmen Spencer som precis börjat spelas in, med en skrämmande porträttlik Kristen Stewart i rollen som Diana.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 skådespelare som har spelat prinsessan Diana – så lika är deBrand logo
7 skådespelare som har spelat prinsessan Diana – så lika är de

Vi har tidigare sett Naomi Watts spela den avlidna prinsessan i filmen Diana (2013) som handlade om Dianas två sista år. I säsong 4 av The Crown gestaltar också Emma Corrin Diana med en förbluffande träffsäkerhet. Men – Kristen Stewart tar likheten till nya höjder i rollen som Diana i kommande filmen Spencer.

Vad handlar Spencer om?

Spencer är ett biografiskt drama som handlar om tiden då Diana tog beslutet att skilja sig från prins Charles, och utspelar sig på House of Windsor under en tredagarsperiod julen 1992.

Historien kommer ge oss en djupare bild av vem Diana egentligen var, och viktiga pusselbitar av hennes identitet, när hon landar i insikten att hon hellre vill vara kvinnan hon var före hon mötte Charles än att vara drottning i ett kärlekslöst äktenskap.

Det är också därför filmen kommer heta just Spencer (vilket ju Diana hette före hon gifte sig med Charles).

– Spencer är ett känslomässigt djupdyk in i en grundläggande vändpunkt i Dianas liv, säger Kristen Stewart i en intervju med InStyle.

Annons

Filmen kommer också att spegla hennes enorma kärlek för sönerna Harry och William.

Kristen Stewart som Diana

Nu har man släppt de första bilderna från inspelningen, och människor världen över förbluffas över likheten. Eller vad säger du?

En annan av utmaningarna Kristen Stewart ställts inför är Dianas röst och dialekt och hon har tränat med en röstcoach för att få till den rätta klangen och uttalet.

– Det är skrämmande som fasen eftersom folk vet precis hur hon låter och den är också så speciell, säger Kristen Stewart till InStyle, och berättar också att det var länge sedan hon var så här laddad för en roll.

– Det här en av de sorgligaste historierna någonsin, så jag vill inte bara ”spela” Diana, jag vill känna henne.

Då har Spencer premiär och de spelar huvudrollerna

Inspelningarna har precis dragit igång i Storbritannien, men produktionen sköts också delvis i samarbete med Tyskland. Man räknar dock med att arbeta snabbt och om allt går enligt plan kommer filmen att ha premiär redan hösten 2021.

Bakom Spencer står Pablo Larrain, som även regisserade filmen Jackie 2016, då Natalie Portman porträtterade Jackie Kennedy.

Övriga huvudroller spelas av Timothy Spall, Sally Hawkins och Sean Harris. Vilka som ska spela Charles, William och Harry är dock ännu oklart.

Foto: TT

Källa: Town & Country Magazine, Deadline

LÄS MER:

Emma Corrin om kritiken mot skildringen av prinsessan Diana i The Crown

7 av vår tids mest rebelliska kungligheter

Här är Dianas stilknep som du aldrig tidigare lagt märke till

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons