Konserter i Sverige hösten 2019

Konserter Sverige hösten 2019

Bara för att sommaren tar slut betyder inte det att allt det roliga är över. Det finns faktiskt en höst full av bra konserter, spelningar och shower (och en hel festival!) att avnjuta. Spana in listan här så lovar vi att du kommer glömma bort tankarna på höstmörkret illa kvickt!
21 augusti, 2019

29 augusti – Fricky


Artist Fricky

Foto: TT

Gröna Lund bjuder varje sommar på en uppsjö av konserter. Och faktum är att att dessa inte är slut ännu! Fricky tar sig an stora scenen klockan 20 den 29 augusti. Aqua aura-vrålen lär höras till björnarna på Skansen.

30 augusti – Petter

Vi kör på med datumen på Grönan. Bara 24 timmar efter Fricky kliver Petter upp på stora scenen. Samma tid, samma plats.

30 augusti – Norlie & KKV

Den svenska popduon Norlie & KKV har varit ute på en turné och gjort ett helt gäng spelningar i Sverige under sommaren.

Den 30 augusti, kör dem i Huskvarna Folkets park. Dessutom har dem släppt nya datum för fler konserter under hösten, enda fram till december.

30 augusti – Markus Krunegård

KB i Malmö är platsen för Markus Krunegårds spelning den 30 augusti! Han spelar även på Mosebacketerrassen i Stockholm den 6 september.

30-31 augusti – Summerburst


Summerburst Göteborg 2

Foto: TT

Lollapalooza dök upp som ett piggt småsyskon och plötsligt fick vi acceptera att Summerburst i Stockholm går av stapeln i slutet av sommaren, istället för i början. Festivalen är tillbaka vid sin originaldestination Stockholms Stadion och spelar gör bland annat Calvin Harris, Tïesto, Rebecca & Fiona och Salvatore Ganacci.

31 augusti – Jung

Duon Jung som består av poddaren Tom Ljungqvist och hans bror Henrik Ljungqvist spelar under Eksjö Stadsfest den 31 augusti.

31 augusti – Molly Sandén

Artisten Molly Sandén har ett fullspäckat år. Förutom att släppa ny musik har hon gjort ett antal spelningar – och har fortfarande ett par kvar. Den 31 augusti spelar även hon i Eksjö, den 6 september i Örebro och på samma dag i Västerås.

5 september – Jill Johnson

Även Jill Johnson kommer till Grönan. Klockan 20, på stora scen, som alltid. Ni böjar haja nu va?

6 september – Ola Salo

Ola Salos första egna show show It take’s a fool to remain sane, har premiär på Malmö Arena den 6 september. Med hits från tiden i The Ark beskrivs den som en rockshow extravaganza. Salo gör ytterligare fem shower i Malmö innan han flyttar showen till Hamburger Börs i Stockholm den 26 september där det finns datum enda till december i år.

7 september – Victor Leksell

Under sommaren har Victor Leksell varit ute på turné som nu närmar sig sitt slut. Den 7 september spelar han i  Sandviken på Göransson Arena.

7 september – Linnea Henriksson


Linnea Henriksson

Foto: TT

Artisten Linnea Henriksson, som också är en av ELLE:s nyaste bloggare spelar på Mosebacketerrassen i Stockholm den 7 september.

12 september – Cherrie

Även Cherrie spelar på Grönan! Jag tänker inte skriva tid och scen längre.

13 september – The Sounds

24 timmar efter Cherrie kliver The Sounds upp på… gissa? Ja, stora scen på Gröna Lund.

26 september – Julia Michaels

För tre år sedan gick hon från att vara låtskrivare till att bli egen artist. Den 26 september gör Julia Michaels en spelning på Fryshuset i Stockholm.

26 september – Magnus Uggla

Den 26 september drar Magnus Uggla igång sin show som består av hits och har fått det fyndiga namnet Varning på stan nu mår kung i baren illa igen. Showen intar Rondo i Göteborg och det finns en uppsjö av datum, fram till den 14 december.

27 september – Miriam Bryant


Miriam Bryant Allsång på Skansen

Foto: TT

Avlutar Gröna Lunds konserter gör ingen mindre än Miriam Bryant!

27 -28 september – Alice Cooper

Alice Cooper kommer till Sverige under hösten och gör två spelningar. En på Hovet den 27 september följt av ytterligare en på Partille Arena den 28 september.

1 oktober – John Mayer

Vem har inte lyssnat ihjäl sig på Free Fallin’ – Live at the Nokia Theatre i LA, från 2007? John Mayer drar på världsturné och ett av stoppen är Globen i Stockholm.

3 oktober – Hov1

Gruppen Hov1 har släppt flera datum under hösten med spelningar. Första blir i Uppsala den 3 oktober.

4 oktober – Felix Sandman

Felix Sandman är ute på turné och har fortfarande flera datum kvar. Falun den 4 oktober, följt av Partille (5 oktober), Helsingborg (11 oktober), Skövde (12 oktober), Enköping (18 oktober), Norrköping (19 oktober),  Örebro (25 oktober), Malmö (26 oktober), Umeå (8 november) och Skellefteå (9 oktober).

7 oktober – Ariana Grande


Ariana Grande Coachella 2019

Foto: TT

Ariana Grande är ute på världsturné och ett av hennes stopp är Globen den 7 oktober.

17 oktober – Cher

Det var 14 år sedan sist. Men nu är det dags igen. Stockholm är en av destinationerna på legenden Chers pågående världsturné Here we go again tour 2019. Den 17 oktober spelar hon på Friends arena.

18 oktober – Måns Zelmerlöw

I samband med släppet av nya albumet TIME, som kommer den 18 oktober, gör Måns ett gäng spelningar. Närmaste bestämt en miniturné med fyra stopp i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun. Första datumet är den 18 oktober i Malmö.

19 oktober – Mando Diao

Gruppen gör ett gäng spelningar under hösten. 19 oktober är dem i Malmö, den 22 i Stockholm följt av Malmö igen den 25 oktober och Göteborg den 26 och 27 oktober.

23 oktober – Michael Bublé

Den skönsjungande kanadensaren Michael Bublé kommer till Globen den 23 oktober. Konsertstart 20.00!

16 november – Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso beger sig ut på Skandinavisk turné. Första datumet blir på Berns den 16 november!

Läs mer:

Festivalerna i Sverige 2019 som passar dig

Linnea Henriksson börjar blogga på ELLE.se

Ariana Grande: ”Terapin räddade mitt liv”