Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Kommer det en säsong 5 av You? Här är allt vi vet

09 mar, 2023 
AvLouise Berglund
Joe Goldberg i säsong 4 av You på Netflix
Penn Badgley som spelar Joe Goldberg har skrivit på ett sexårigt kontrakt. Det skulle kunna innebära att vi kan få en femte säsong av You. Här är allt i vet! OBS: Spoilervarning!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Wednesday: skådisarna i serien vs verklighetenBrand logo
Wednesday: skådisarna i serien vs verkligheten

För dig som ännu inte sett klart sista delen av You säsong 4 utfärdas härmed en spoilervarning!

Efter att serieskaparna valt att inspireras (kraftigt!) av slutet på Fight club fick säsong 4 av You ett lyckligt slut för Joe Goldberg. Trots att han skapade ett alter ego som han lät begå morden fick han både sitt kärleksintresse Kate och en förmögenhet på köpet i säsongsavslutningen. Men vad händer nu? Slutet på säsong 4 var minst sagt öppet, vilket skulle kunna öppna för en femte säsong om seriemördaren spelad av Penn Badgley.

KOMMER DET EN SÄSONG 5 AV YOU?

Netflix har ännu inte bekräftat om det kommer en fortsättning på Joe Goldbergs liv och öde. De har heller inte gått ut och sagt att den fjärde säsongen är den sista. Alltså finns det fortfarande hopp för en fortsättning i en möjlig femte säsong av You.

Annons

VAD TYDER PÅ ATT DET SKULLE KOMMA EN FEMTE SÄSONG AV YOU?

You är en populär serie på Netflix. Den är alltid efterlängtad, har sitt egna instagramkonto med 1,6 miljoner följare och och brukar toppa listorna så fort nya säsonger släpps. Det ökar chanserna för att Netflix ska förnya serien ytterligare en gång.

Dessutom har Penn Badgley, i ett avsnitt hos podcasten Happy sad confused om säsong 4, berättat att det finns utrymme inom hans kontrakt för flera säsonger.

”Jag skrev på ett sexårskontrakt direkt. Så de kan göra två till om de vill. Jag tror att om det kommer en till säsong så kommer det nog bara bli en”, säger han i podcasten.

Kate och Joe i You säsong 4 på Netflix
Joe Goldberg och Kate fann varandra i fjärde säsongen.

Vad skulle en femte säsong av You kunna handla om?

Normalt sett i You brukar säsongerna sluta med att Joe Goldberg finner ett nytt kärleksintresse de sista sekunderna av sista avsnittet. Men inte denna gång! I sista avsnittet av den fjärde säsongen av You gör Joe en intervju ihop med sin flickvän Kate. Allt verkar vara guld och gröna skogar. Han är både kär och rik. Men... I reflektionen från fönstret ser han plötsligt sitt alter ego Rhys Montrose igen! En femte säsong skulle kunna handla om kampen mellan det goda och det onda i Joe. Kommer han lyckas leva ett lugnt liv ihop med Kate – eller kommer alter egot ta över igen?

Annons

Och vad händer med hans son Henry, som han lämnat bort? Är handlingen kring Joe som pappa över? Och är hans plan fortsatt att aldrig träffa sin son igen? Det är frågor som skulle kunna besvaras och en storyline som skulle kunna utforskas i en eventuell femte säsong.

Marienne i You säsong 4
Marienne har lyckats överleva Joe. Frågan är hon om kommer vilja hämnas..?

Dessutom börjar det ju kännas som att de antal mord Joe Goldberg begått MÅSTE ha några lösa trådar. Han använder inte alltid handskar, har långt lockigt hår, har byggt flertalet isolerade glasburar, fastnat på ett antal kameror och har dessutom varit nära på att bli upptäckt flera gånger. Även om han fejkat sin egen död har vi tittare fått se att andra karaktärer lyckats hitta nyhetsartiklar om honom online. I dessa syns det tydligt att han fortfarande har samma ansikte. Ett skägg och en keps kan väl inte vara ett vattentätt skydd mot att aldrig bli upptäckt eller igenkänd? Dessutom har Marienne överlevt. Och den dagen hon vill utkräva hämnd skulle hon kunna göra det.

Annons