Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

17 klassiska teen movies på Netflix med massor av drama

26 mar, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Vi älskar tonårsfilmer! Clueless, Dazed and Confused, Mean Girls och American Pie är bara några klassiker som du just nu kan se på Netflix.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Elaka cheerleaders, pinsamma föräldrar och totalt ouppnåeliga förälskelser. Teen movies var tveklöst den ultimata tv-underhållningen när man själv kämpade med matteläxor och crushade på nån i parallellklassen som egentligen var rätt korkad.

I dag har filmer som Clueless och Mean Girls nästan uppnått kultstatus, men vi har såklart även andra favoriter som snarare faller under begreppet fulkultur. För ibland finns det inget bättre än tonårsdrama i high school-miljö med ganska dassigt manus – och det står vi för.

Så glöm meningen med livet och Pythagoras sats för en liten stund. På Netflix finns massor av tonårsrullar för filmkvällen, det är bara att välja!

17 tonårsfilmer som du kan se på Netflix

American Pie

En bild på Jason Biggs och Alyson Hannigan i American Pie från 1999.
Jason Biggs och Alyson Hannigan är två av skådespelarna i American Pie från 1999.

Handling: Fyra desperata tonårskillar försöker bli av med oskulden innan high school är över, något som ska visa sig vara lättare sagt än gjort.

Annons

Bring It On (Again, All or Nothing)

Handling: Två uppföljare till cheerleading-klassikern från 2000 med Kirsten Dunst, Bring It On Again och Bring It On, All or Nothing.

Clueless

Handling: 15-åriga Cher är den mest populära tjejen på Beverly Hills High och har alltid stenkoll på läget, förutom när det gäller hennes eget kärleksliv.

Dazed and Confused

En bild från filmen Dazed And Confused som finns på Netflix.
Kommer du ihåg Dazed and Confused?

Handling: Stoners, töntar och sportfånar – alla är med i denna komedi om den allra sista skoldagen på en amerikansk skola 1976. Guldkorn!

Annons

Easy A 

En bild från filmen Easy A med Emma Stone som finns på Netflix.
Ett rykte om eleven Olive får oanade proportioner i Easy A.

Handling: Tonårstjejen Olive har aldrig haft en kille och drar till med en liten lögn för att förbättra sin status. Plötsligt har hon blivit skolans bad girl, en image hon gärna spär på med råge. Med Emma Stone.

Fira med Ferris

Handling: High school-killen Ferris skolkar från skolan och åker i stället till Chicago med sin flickvän och bästa vän, ett äventyr de sent ska glömma. Klassiker från 1986.

Grease 

Handling: Under sommarlovet blir den oskuldsfulla Sandy förälskad i en riktig bad boy – Danny. Men kan tonåringarna hålla romansen vid liv när de börjar på samma skola? Musikalfilm!

Annons

Jennifer’s Body 

Handling: Cheerleadern Jennifer har blivit besatt av en demon och slukar alla killar i sin väg (bokstavligt talat). Nu är det upp till bästa vännen Jane att stoppa henne. Med Megan Fox och Amanda Seyfried.

John Tucker Must Die

En bild från filmen John Tucker Must Die som du kan streama på Netflix.
John Tucker Must Die är en av tonårsfilmerna som du kan streama på Netflix.

Handling: Tre tjejer som alla har blivit svikna av skolans snyggaste kille sätter en lömsk plan i verket för att krossa hans hjärta.

Mean Girls

Handling: Efter att ha vuxit upp på den afrikanska stäppen börjar Cady på en amerikansk skola och måste nu hitta sin egen plats bland nollor, sportfånar och cheerleaders.  Med Lindsay Lohan.

Annons

Project X – Hemmafesten

En bild från filmen Project X som du kan se på Netflix.
En hemmafest spårar ur rejält i filmen Project X.

Handling: Tre killar som är allt annat än populära anordnar en hemmafest utan dess like för att bli ihågkomna när skolan tar slut, en fest som verkligen går till historien. Baserad på en sann historia!

Scary Movie (Scary Movie 2, Scary Movie 3)

Handling: Del 1, 2, och 3 av den populära skräckkomedin Scary Movie, en parodi på det klassiska skräckformatet som blev en världssuccé.

Spring Breakers

En bild från filmen Spring Breakers som hade premiär 2012.
Spring Breakers hade premiär 2012.

Handling: Fyra collegetjejer vill åka till Florida på vårlovet, men har inga pengar. Lösningen? Att råna en restaurang. Med bland andra Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson och James Franco.

Supersugen 

Handling: Töntarna Seth och Evan har hankat sig igenom high school utan att lyckats få några tjejer. Innan college skiljer dem åt får de idén att arrangera en riktig brakfest. Med Jonah Hill och Michael Cera.

Foto: TT

LÄS MER: 

17 riktiga feel good-filmer som du kan se på Netflix

Alla nya serier och filmer på Netflix i april 2020

Smarta funktionen gör att du kan kolla på Netflix med vännerna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons