Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Klassiska kändispar genom tiderna – kärlekshistorierna vi minns

22 apr, 2020 
AvNina Nyström
Gwyneth Paltrow och Brad Pitt
I alla år har vi fascinerats av kändisar och älskat att följa deras liv, romanser och skandaler. Framför allt "it"-paren. Men minns du vilka som var på allas läppar förr? Här har vi samlat 19 ikoniska kändispar genom tiderna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Allt om relationen mellan Sophie Turner och Joe JonasBrand logo
Allt om relationen mellan Sophie Turner och Joe Jonas

 

Här är några av paren som var 50-, 60-, 70-, 80- och 90-talets stora publikfavoriter och rubrikmakare. Lite som Jay-Z och Beyonce eller Brangelina av sin tid – och många av historierna påverkar oss än idag. Häng med på en nostalgisk tidsresa!

50-talet

Marilyn Monroe och Joe Di Maggio

Marilyn och Joe Di Maggio

1952, samtidigt som Marilyns skådespelarkarriär tog rejäl fart började hon dejta forna baseballstjärnan Joe Di Maggio. 1954 gifte de sig, men tyvärr började äktenskapet fort knaka i fogarna. Ryktet säger att Joe inte alls gillade den ikoniska bilden på när Marilyns kjol blåser upp. Året efter skilde de sig. Marilyn Monroe dog av en överdos 1962, samma år hon framfört Happy Birthday Mr President.

Annons

Grace Kelly och prins Rainier

Grace Kelly Prins Rainier

1956 gifte sig den 26-åriga, redan då Oscarsnominerade amerikanska skådespelerskan och modeikonen Grace Kelly med furst Rainier III av Monaco och blev furstinnan Grace av Monaco. Tillsammans fick paret tre barn. 1982 omkom Grace i en bilolycka. Den då vuxna dottern Stephanie överlevde och de oklara omständigheterna kring olyckan har många gånger debatterats.

60-talet

Jackie och John F Kennedy

john f kennedy och jackie

1961 blev John F Kennedy president och Jackie First Lady. Paret hade då varit ihop i nästan 10 år. Paret fick två barn och tog stil, glamour (och en del skandaler) till Vita Huset. 1963 mördades John F Kennedy av Lee Harvey Oswald under en kortege. Några år senare gifte Jackie om sig med den grekiske miljardären Onassis.

Annons

Sonny & Cher

Sonny och Cher

1962 träffade den 16 år gamla Cher Sonny Bono, 27. 1965 släppte Sonny och Cher I got you babe, låten som blev deras signum. Men privat var det inte så harmoniskt. Passionen falnade fort och under många år var förhållandet dött och Sonny notoriskt otrogen. Tillsammans fick de dottern Chastity, som senare genomgick ett könsbyte och blev Chaz. 1974 skilde de sig under smutsiga former, men ex-paret har efter det om vartannat smutskastat och hyllat varandra.

Annons

70-talet

John Lennon och Yoko Ono

john lennon yoko ono

Yoko Ono och John Lennon blev ett par 1968. De använde ofta sitt förhållande for att protestera mot Vietnamkriget och som en del av kampen för fred och feminism. Många anser att Johns kärlek till Yoko Ono är anledningen till att Beatles splittrades. Paret flyttade till New York, fick sonen Sean, och var gifta fram till 1980 då John Lennon mördades av Mark Chapman.

Liz Taylor och Richard Burton

Liz Taylor och Richard Burton

Liz Taylor har varit gift åtta gånger, varav två med Richard Burton. Paret träffades 1962 under inspelningen av Cleopatra, och 1964 gifte de sig. 1974 skilde de sig, men gifte om sig 1975. 1976 skilde de sig igen.

Annons

Jack Nicholson och Anjelica Houston

Jack Nicholson och Anjelica Houston

Modellen och skådespelerskan Anjelica träffade den då välkända Jack Nicholson 1973. I efterhand har det kommit fram stormiga uppgifter om förhållandet, som tog slut när Jack Nicholson efter många otrohetsaffärer gjorde en annan kvinna gravid. Anjelica hanterade det genom att ge honom en ordentlig omgång med knytnävarna innan hon lämnade honom.

Trots allt drama köpte han julen efter ett extraordinärt pärl- och diamanthalsband åt henne och överlämnade med texten. ”Pärlor från ditt svin, hoppas du får en fin jul” och kallade henne sitt livs kärlek.

Annons

Jerry Hall och Mick Jagger

Jerry Hall och Mick Jagger

1977 träffade modellen Jerry Hall Rolling Stones frontfigur Mick Jagger. De var ett av 70-talets glammigaste par och höll ihop ända till 1999, då de skilde sig på grund av Jaggers otrohetsaffärer. Tillsammans fick de fyra barn. Modellen och designern Jade Jagger är dock från Mick Jaggers första äktenskap.

80-talet

Prins Charles och Lady Di

Prins Charles och Lady Di

Lady Diana Spencer hade kungliga rötter redan innan hon som 16-åring träffade prins Charles, som då hade ett kort förhållande med hennes syster(!). 1980 blev de ett par och bara ett år senare, 1981, gifte de sig genom vad som sägs vara tidernas dyraste bröllop. Diana blev folkets älskling och en stor stilikon och paret fick som bekant sönerna Harry och William.

Annons

Efter tio år blev det dock uppenbart att äktenskapet knakade i fogarna, bland annat på grund av prinsens exflickvän Camilla Parker Bowles, som han senare erkände att han haft en affär med under flera år (och numera är gift med). 1995 skilde de sig och 1997 dog Diana i en bilolycka under en flykt från paparazzis tillsammans med sin nya kärlek Dodi Fayed.

Sarah Jessica Parker och Robert Downey Jr

Sarah Jessica Parker och Robert Downey Jr

Visst var Sarah Jessica Parker en IT-girl redan innan Sex and The City. 1984 möttes de båda 18-åringarna under inspelningen av filmen Firstborn, och blev omedelbart kära (och kända). Det höll i sju år, sedan hade Robert Downey Jr fått för stora problem med droger och festande.

Annons

Goldie Hawn och Kurt Russell

Goldie Hawn och Kurt Russell

Goldie Hawn och Kurt Russel är still going strong och har varit ett par i över 35 år. Men det var på 80-talet de hade sina absoluta glansdagar. Paret träffades 1983 och Goldie gjorde under 80-talet storkarriär med filmserien ”Tjejen som…” där även Kurt Russell medverkade. De har ett barn tillsammans. Kate Hudson är dock Goldies dotter från ett tidigare äktenskap.

Sylvester Stallone och Brigitte Nielson

Sylvester Stallone och Brigitte Nielson

Sylvester Stallone VAR ju med Rocky och Rambo åttiotalet personifierat. 1985 föll han för danska skådespelerskan och Playboy-modellen Brigitte Nielsen. Äktenskapet höll dock bara i 19 månader och båda har i efterhand sagt att de ”inte vet vad de höll på med” när de gifte sig. Fembarnsmamman Brigitte Nielsen har skapat rubriker även på senare dagar, när hon som 54-åring födde en dotter.

Annons

Demi Moore och Bruce Willis

Demi Moore och Bruce Willis

Länge symboliserade superstjärnor Demi Moore och Bruce Willis den stabila kärleken i kändisvärlden. De träffades på en filminspelning 1987 och gifte sig i Las Vegas efter bara några månader. Paret fick tre döttrar ihop och är fortfarande goda vänner, trots att de skiljde sig 1998.

Don Johnson och Melanie Griffith

Don Johnson och Melanie Griffith

Skådespelarna Don ”Miami Vice” Johnson och Melanie Griffith träffades redan på 70-talet, när hon bara var 14 och han 22 och tycke uppstod. När hon var 18 gifte de sig, men bara sex månader senare skilde de sig. Många år senare blossade kärleken upp igen och de gifte om sig 1989.  Tillsammans fick de dottern Dakota Johnson, numera känd som Anastasia i Fifty Shades of Grey, men 1994 skilde de sig åter.

Annons

90-talet

Nicole Kidman och Tom Cruise

Nicole Kidman och Tom Cruise

Stjärnorna träffades 1990 under inspelningarna av toppfilmen Days of Thunder och gifte sig inom ett år efter, när Kidman var 23 och Cruise 28. Efter flera missfall adopterade de snart barnen Connor och Isabella. Rykte säger att Toms medlemskap i scientologerna var en av huvudorsakerna till skilsmässan 2001.

Alec Baldwin och Kim Basinger

Alec Baldwin och Kim Basinger

På åttio och nittiotalet var Kim Basinger och Alec Baldwin två av de hetaste namnen i Hollywood. Paret träffades 1990 under inspelningen av filmen The Marriyng Man och fick en dotter, Ireland (kusin med Hailey Baldwin alltså). Tyvärr slutade kärlekshistorien 2001 i en smutsig skilsmässa och en långdragen vårdnadstvist eftersom Alec hade en del aggressionsproblem.

Annons

Iman och David Bowie

Iman och David Bowie

Somaliska supermodellen Iman var en av de stora namnen på nittiotalet. 1990 träffade hon ikoniska rockstjärnan Dawid Bowie och det var kärlek vid första ögonkastet. Paret fick en dotter tillsammans och levde mycket lyckliga ihop fram till hans död 2016.

Gwyneth Paltrow och Brad Pitt

Gwyneth Palthrow och Brad Pitt

Var, inte helt otippat, ett av nittiotalets hetaste par. Gwyneth och Brad träffades 1994 under inspelningarna av storfilmen Se7en och förlovade sig ett par år senare. Men det blev aldrig något bröllop, 1997 gjorde paret slut.

Annons

Reese Witherspoon och Ryan Phillippe

Reese Witherspoon och Ryan Phillippe

Träffades 1997 på Reeses 21-årsfest då hon helt sonika gick fram till honom och sade ”jag tror att du är min present”. Det funkade, och i rask takt gifte sig det unga paret och fick två barn tillsammans. De spelade även mot varandra i populära filmen En djävulsk romans och var Hollywoods älsklingspar. 2006 sprack det tyvärr, och de menar båda att den stora orsaken var att de var så unga när de träffades, men de är än i dag goda vänner.

Foto: TT/Rex

Källa: Cosmopolitan, Wikipedia

LÄS MER:

12 kändispar med rekordkorta äktenskap

13 överraskande kändispar du inte visste har varit ihop!

8 kändispar som träffades på vita duken

 

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons