Klart: Så blir årets julkalender i SVT

Detta är årets julkalender.

Nu är det klart! 2018 års julkalender i SVT blir ”Storm på lugna gatan”. I rollerna märks namn som Cissi Forss, Lena Philipsson, Johan Rheborg och Ulla Skoog!
15 januari, 2018

Förra årets julkalender, Jakten på tidskristallen, gjorde stor succé i december. Och nu, knappt en månad senare, står det klart vilken julkalender som kommer att inta SVT i år, 2018. Familjeäventyr är genren och titeln på julkalendern är Storm på lugna gatan.

SVT skriver att årets julkalender kommer handla om ”en storstadsfamilj som flyttar till landet”. Dessutom utlovas ”varulvsgropar, julpyntstölder och baklängesord”.

Familjen flyttar till byn Järnkroken

”I Storm på lugna gatan flyttar familjen Storm till den slumrande lilla byn Järnkroken. För att lära känna samhället är de med i den årliga julkampen”, skriver SVT.

Föräldrarna i familjen Storm spelas av Cecilia Forss och Henrik Johansson. Barnen spelas av Maja Söderström och Adrian Macéus. Dessutom medverkar också Johan Rheborg, Linus Wahlgren, Shima Niavarani, Sofia Ledarp, Ulla Skoog, Olof Wretling och Lena Philipsson.

Storm på Lugna gatan är skriven av Lina Åström, Marja Nyberg och Adrian Boberg. Regissör är Emma Bucht. Premiären äger i vanlig ordning rum den 1 december.

Foto: SVT

Läs mer:

5 roliga klipp från Sveriges bästa julkalender – Sunes jul

Se trailern till årets julkalender: Storm på lugna gatan

Nostalgi! 5 julkalendrar vi aldrig glömmer