Klart med ännu en Millenium-film – nu söker man efter en ny Lisbeth Salander

Det som inte dödar oss blir ännu en millenium-film

En ny film om Lisbeth Salander är planerad. Nu söker man en passande skådespelerska för att gestalta henne.
14 mars, 2017

Rollen som Lisbeth Salander har gjort både Noomi Rapace och Rooney Mara till välkända ansikten på vita duken. Nu letar filmmakarna efter hennes efterträdare, när en ny film i Millennium-serien, Det som inte dödar oss, ska spelas in.

– I all samtida litteratur är Lisbeth Salander helt unik , hon är förmodligen den största kvinnliga litterära karaktären genom tiderna, säger Sanford Panitch, chef för Columbia Pictures.

Sanford fortsätter:

– Hon är modern punktrotsighet personifierad, hon är oförglömlig i varje gestaltning, sannerligen en av de mest övertygande karaktärer vi sett under de senaste åren.

Det som inte dödar oss bygger på David Lagercrantz bok, som i sin tur tar avstamp i bortgångne författaren Stieg Larssons bästsäljande Millenium-triologi. Tidigare har boken Män som hatar kvinnor filmats för en internationell publik under namnet The girl with the dragon tattoo. Den här gången blir det en engelskspråkig variant direkt.

Då har Det som inte dödar oss spelas premiär

Den nya filmen börjar spelas in i höst och regisseras av Fede Alvarez. Filmen ska få en helt ny rollbesättning och nu pågår sökandet efter en ny Lisbeth Salander. Biopremiären är planerad till oktober 2018.

Böckerna i Millennium-serien har blivit en världssuccé, i dag har böckerna sålt i makalösa 86 miljoner exemplar. Filmen The girl with the Dragon tattoo spelade in över 230 miljoner dollar, enligt Columbia Pictures.