Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Keyyo: "Jag får lite panik av att allt ska vara så glorifierat hela tiden”

08 nov, 2022 
AvSara Ericsson
Keyyo, ny profil på ELLE
Hon är multitalangen som som vi fått följa i 15 års tid, trots att hon nyligen fyllde 25. Nu kan vi äntligen välkomna Kristina "Keyyo" Petrushina till ELLE-familjen. Här berättar hon om nya uppdraget som Sveriges wing woman, drömmen om att bli rappare, framtidsplanerna och varför vi alla behöver chilla mer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
This or that med Keyyo PetrushinaBrand logo
This or that med Keyyo Petrushina

Som tioåring slog hon igenom på YouTube, något hon själv inte hade räknat med. Från början använde Kristina Keyyo Petrushina sin kanal som ett bibliotek för att lagra sina videos och sketcher. Men kontot som från början användes som en molntjänst växte snabbt och sågs av flera tusentals tittare.

– Jag hade ingen tanke på att de skulle ses av så många. Uppsvinget gjorde mig livrädd, jag undrade vad det var för mig okända människor som tittade på dessa, berätta Keyyo.

Tittarskaran blev allt större och Keyyo hann, trots sin unga ålder växa in i situationen och rollen som offentlig person.

– Jag är glad över att det inte skedde över en natt, på så sätt hann jag vänja mig vid det. Hade det gått för fort hade jag kanske inte fokusera lika mycket på skolan vilket jag hann och tur var det för jag är en riktig plugghäst.

Kristina Keyyo Petrushina

För fem år sedan bestämde hon sig för att pausa plattformen och kanalen. Keyyo ville utvecklas och utmanas och samtidigt började förfrågningar från olika tv-produktioner strömma in. Sedan dess har vi sett henne i program som Keyyo & Co, Talang, Keyyo med Rheborg i Ryssland, Svenska powerkvinnor, Let´s Dance och Bäst i test. Utöver det gör hon även radio och driver podcasten Frågar åt en kompis tillsammans med Hampus Hedström.

Annons

Vad är roligast?

– Så klyschigt svar men kombinationen. Att jag får göra allt och utmana mig själv på olika plan känns lyxigt, roligt och inget som jag tar för givet. Det roligaste är att få vara med och kunna utveckla ett program ihop från start.

Hur laddar du upp inför en inspelning?

– Jag har fått höra att jag dricker omåttliga mängder vatten. Tror det beror på min rädsla att bli torr i munnen under inspelning. Sen snacksar jag mycket, helst choklad och chips.

Det kommer namnet Keyyo ifrån

Att jobba med media var inte planen från början, Keyyo beskriver själv hur hon ”halkade in på det” tack vare Youtube. Men innan dess fanns en annan tanke om framtiden. Under barndomen fanns en dröm om att bli rappare och det var även så namnet Keyyo föddes.

– Jag skäms för att säga det men jag har sökt till Lilla Melodifestivalen elva gånger. Mitt för- och efternamn var svårstavat så jag kallade mig själv för Keyyo så det är helt enkelt mitt rapp-namn som följt med mig sedan dess. Det är nog tur för alla att jag inte blev Sveriges svar på 50 Cent trots allt.

Annons

Men någon antagning till Lilla Melodifestivalen blev det aldrig, trots flertalet ansökningar med bandet Candys.

– Vi skrev låtar om förlorad kärlek och jag kunde inte begripa att vi aldrig kom med i tävlingen. Jag tycker synd om alla på SVT då jag vet att jag spammat dem med 80 000 mail och frågor kring varför vi aldrig fick något svar.

Från drömmar om en rappkarriär till att jobba med tv och radio så har Keyyo även skrivit kokboken Mitt livs buffé med enkla och lättlagade recept.

– Det är inte många som vet det men jag är queen of lifehacks! Det började med att en följare på Instagram som sett mina recept i flödet skrev till mig och bad mig samla alla recept i en bok.

I pitchen till förlaget önskade Keyyo skriva en kokbok för lata under namnet ”Potatismos och Pitbull”.

– Vi vanliga människor orkar inte flambera en anka efter jobbet. Här samlade jag alla mina enkla mat hacks och förlaget gillade idén men jag fick inte igenom namnet. Nåväl, deras förlust. Nästa bok!

Annons

Vilket är ditt bästa recept?

– Svårt att välja. Just nu lagar jag mycket asiatisk mat men annars är korv i alla former en favorit.

Vad gör du en ledig dag?

– Det beror helt på hur veckan har varit, Men jag får lite panik av att allt ska vara så glorifierat hela tiden och den där perfekta Instagram-världen är skön att bryta av med soffhäng, serier och chips i soffan. Jag tror att vi alla måste bli bättre på att bara chilla. Jag står stolt och rakryggad med mina 25 år och kan påstå att min absoluta drömhelg består av att baka bröd ta en tupplur.

Kristina Keyyo Petrushina

Upplever du några nackdelar med att vara en offentlig person?

– Jag tror att jag har blivit mer hårdhudad och har en förhoppning om att jag tar åt mig mindre av kommentarer som inte är så snälla. Men samtidigt så finns det så många fina människor som skriver och säger snälla saker och det är jag otroligt tacksam över.

Annons

Har du något drömprojekt?

– Ja både framför och bakom kameran. Jag vill fortsätt jobba med tv men vill även vara mer i skapandeprocessen. Just nu suger jag åt mig och lär mig mer och mer för att samla kunskap.

Keyyo aktuell i tv-programmet Hotell romantik

Här näst kommer vi att se Keyyo i SVT:s nya satsning Hotell romantik. Tillsammans med Erik Ekstrand leder hon det nya dejtingprogrammet där 28 singelpensionärer checkar in på ett lyxhotell i Schweiz och låter känslorna flöda. I åtta avsnitt kommer vi få följa deltagarna när de umgås under äventyrliga aktiviteter som avslutas med middagar och dans.

– Programmet är annorlunda mot vad jag gjort tidigare men jag är glad för det eftersom det innehåller så mycket hjärta, äventyr och kärlek. Att få bevittna den lust, livsglädje och peppen på att hitta kärleken var riktigt inspirerande att se!

Förutom att programleda agerar Keyyo och Erik reseledare under deltagarnas vistelse.

Annons

– Jag har aldrig känt ett så stort ansvar över att vara en bra wing woman. Deltagarna har så mycket action i sig och det var kul att se hur de fattade tycke för varandra under våra äventyr i alperna. Hotell Romantik har premiär 6 januari i SVT1.

Utöver den nya programledarrollen är Keyyo nu aktuell som ny profil här på ELLE.

– Har någon mailat fel var min första tanke? Haha! Jag är så glad över att nu få vara en del av ELLE-familjen, alla är så varma och goa här. Jag var på ELLE-galan tidigare i år och hade väldigt roligt. Innan jag fick frågan har alltid ELLE funnits med mig både magasinet och på nätet. Jag älskar mixen av beauty, mode och nöje!

om Keyyo

Namn: Kristina Keyyo Petrushina
Ålder: 25 år
Bor: Stockholm
Gör: Programledare
När skrattar du?
– Tillsammans med mina vänner.
När gråter du?
– När jag har PMS och ser gulliga hundar på TikTok.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons