Här sjunger Kesha till mannen som förgrep sig på henne

Kesaha framförde låten "Praying" på Grammy Awards.

Artisten Kesha hyllas, världen över, för sitt mäktiga framträdande på Grammy Awards i natt. På nattens gala i New York framförde hon singeln ”Praying”, i vilken texten är riktad till hennes förövare.
29 januari, 2018

Keshas historia är minst sagt gripande. Producenten Dr Luke ska ha utsatt henne för övergrepp under tio års tid. Trots det har hon inte fått bryta sitt kontrakt med honom. Hon har heller inte kunnat släppa egen musik på åratal.

Betydelse av låten ”Praying”

Nu gör Kesha dock comeback. På nattens Grammy Awards gjorde hon ett bejublat och otroligt känslosamt framträdande. Tillsammans med musikkollegor som Camila Cabello, Cyndi Lauper och Julia Michaels fram förde hon singeln ”Praying”. Texten i låten är direkt riktad till hennes förövare.

– När jag skrev ”Praying” med Ben Abraham och Ryan Lewis kändes det bara som att stor tyngd föll från mina axlar. Jag kände en känslosam ärlig seger för mig själv, ett steg närmare läkning. Jag hade aldrig kunnat ana vad som skulle hända under de senaste åren. Jag vill bara säga att jag behövde den här låten på ett väldigt ärligt sätt. Jag är så stolt och nervös och överväldigad över att framföra den på Grammygalan på söndag, skrev hon på Twitter innan galan.

Efter framförandet hyllades Kesha av artistvärlden. Svenska Tove Lo var en av dem som gav stjärnan beröm.

– Mäktiga Kesha och alla ni megatalangfulla bad ass-babes, skrev Tove Lo på Twitter.

Foto Stella Pictures

Läs mer:

Stjärnornas starka #metoo-markering under Grammy Awards i natt

Grammy Awards 2018: Här är alla vinnare