Kendall Jenner stäms på mångmiljonbelopp

Kendall Jenner

TT
Supermodellen Kendall Jenner stäms på 1,8 miljoner dollar av modehuset Liu Jo, som menar att hon har brutit mot kontraktet.
05 augusti, 2021
1:26

Efter reklamen: 7 saker du vill veta om Kendall Jenner

(1:26)

Slå på ljud

Supermodellen Kendall Jenner startade sin karriär redan som fjortonåring. Efter en tids medverkan i reklamkampanjer fick hon sitt genombrott 2014 när hon började gå visningar på fashion week i New York, Milano och Paris. 2018 blev hon utnämnd som den högst betalda modellen i världen enligt Forbes. Men nu stäms realitystjärnan och fotomodellen på miljoner efter att ha brutit kontraktet med Liu Jo, enligt modehuset.

Stäms av italienska modehuset

Kendall Jenner har under sin raketkarriär arbetat för de största modehusen som Chanel, Oscar de la Renta, Fendi, Versace med flera. Hon tjänar 22,5 miljoner dollar varje år enligt Forbes och i samarbetet det italienska modehuset Liu Jo utlovades hon 1,5 miljoner dollar plus 20 procents serviceavgift i kontraktet. Men nu är det istället uppdragsgivaren som stämmer Kendall på pengar.

Anledningen varför modehuset valt att ta detta till rätten ska bero på att modellen inte dykt upp på den andra av avtalets två fotograferingar. Kendall Jenner har själv inte adresserat anklagelserna men däremot nekar hennes agentur till påståendena om att hon skulle brutit mot kontraktet.

Enligt E! News som tagit del av stämningsansökan påstår modehuset att Kendall ska ha deltagit i avtalets första fotografering i juli 2019 och som sedan i februari 2020 redan blivit betald 1,35 miljoner dollar. Men när den andra fotograferingen skulle äga rum i mars 2020 hade coronapandemin brutit ut och hindrat modellen från att resa till Italien.

Medverkade i annan designers fotografering

Efter att båda parter kommit överens om att skjuta på fotograferingen till oktober ska Jenner enligt modehuset upphört att svara. Efter varningar om brott mot kontraktet från modehuset ska modellen sedan meddelat att en resa till Italien under hösten skulle bli omöjlig.

Enligt talespersonen för Kendalls modellagentur The Society Management så saknar stämningen underlag eftersom Kendall varit samarbetsvillig och att pandemin varit i vägen för fotograferingen.

Däremot visar en länk i modehusets stämningsansökan Jenners medverkan i en Versace-kampanj. Där fotograferingen ska ägt rum i september samma år – i Italien. Det italienska modehuset Liu Jo kräver nu minst 1,8 miljoner dollar av modellen för betalningen av den första och andra fotograferingen.

Foto: TT