Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Kate och Williams första ord om Meghan och Harrys intervju med Oprah

12 mar, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
brittiska kungafamiljen
Det brittiska prinsparet slår tillbaka mot Meghan Markles påstående om att det finns rasism i kungafamiljen. ”Vi är inte en rasistisk familj”, svarar prins William nu.
Annons
Drottning Elizabeths första ord efter Harry och Meghans intervjuBrand logo
Drottning Elizabeths första ord efter Harry och Meghans intervju

Meghan Markle och prins Harrys intervju med Oprah Winfrey har skapat stora svallvågor i kungliga kretsar. Meghans uttalande om att det skulle finnas rasism i det brittiska kungahuset har tagit särskilt hårt.

Den regerande monarken drottning Elizabeths stab skrev i ett uttalande i veckan att ”Ämnena som lyftes, framför allt det som handlade om ras, är bekymrande. Även om vissa minnen kan skilja sig åt, tas detta på väldigt stort allvar och kommer att hanteras av familjen privat”.

Nu kommenterar även Harrys storebror prins William rasismanklagelserna.

Prins Williams första uttalande sedan rasismanklagelsen

Meghan menade i den två timmar långa tv-sända intervjun med Oprah Winfrey att det ”förts diskussioner i familjen kring hur mörk hy våra framtida barn skulle kunna tänkas få och vad det i sin tur skulle kunna innebära”. Något som Oprah reagerade på med ren förskräckelse.

Det var under ett besök på en skola i Stratford, London på torsdagen som prins William och Kate fick frågor av Sky News reporter kring Meghans rasismanklagelser som riktats mot kungafamiljen.

Under det första offentliga uppdraget tillsammans med hustrun Kate sedan intervjun sändes slår prins Harry på torsdagen tillbaka mot Meghans anklagelser, rapporterar People. Han säger till Sky News reporter på plats att:

Annons

”Vi är verkligen inte en rasistisk familj”.

På frågan om han talat med sin lillebror Harry sedan Oprah-intervjun sändes svarar han kort att ”Nej, jag har inte pratat med honom ännu, men jag ska göra det”.

Drottning Elizabeth ställde inte rasfrågan

Världen undrar fortfarande vem mer exakt det var som uttryckte oro kring Meghan och Harrys framtida barns hudfärg då Meghan endast sa att det varit en ospecificerad familjemedlem som vänt sig till Harry.

När Harry pressades kring frågan av Oprah svarade han att ”Den konversationen kommer jag aldrig att återge. Det var obekvämt. Jag var lite chockad”. Oprah gav sig inte och frågade om det varit drottning Elizabeth eller hennes make prins Philip som pratat om hudfärg, varpå Harry svarade att nej, det var inte någon av dem.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons