Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Kärlekskaoset bakom Florence & The Machines nya skiva

02 jul, 2015 
AvJenny Bergquist
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Florence & The Machine har precis släppt sin tredje skiva, How big, how blue, how beautiful, och i augusti spelar de på Way out west i Göteborg. ELLE träffade Florence Welch och fick veta allt om den kaotiska tiden och det kärlekstrassel som la grunden för den nya (jättebra!) skivan.

Läs även:

10 kvinnliga artister på sommarens festivaler att ha koll på >

För två år sedan kom Florence Welch hem till London efter en lång turné för förra skivan Ceremonials. Det var första gången på sju år som hon fick en ordentlig paus – och det var då hela hennes liv kraschade.

– Den struktur man får av att vara på turné hade hållit ihop mig. Utan den spårade jag ur, berättar Florence för ELLE.

Allt jobb plus stressen som orsakats när en lång ”men strulig och komplicerad” relation gick i kras blev helt enkelt för mycket för sångerskan.

– Jag tror att alla har haft en sån relation någon gång. Man går tillbaks hela tiden och förväntar sig att saker och ting ska vara annorlunda, men man får aldrig några svar.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Florence spenderade det påföljande året i en karusell av hjärtesorg och festande, och försökte klura ut hur hon skulle kunna göra sig själv lycklig.

– Det var mycket som var kul, men det var många deppiga stunder också. Jag fick se mitt eget kaos och mitt sätt att bete mig i vitögat. När du är på turné behöver du inte fundera på det kaos du skapar för du är alltid på väg till nästa ställe. Men under det här året var jag verkligen tvungen att leva med konsekvenserna och fråga mig själv ”Vem är jag? Hur känner jag inför det här och det här?”

Resultatet av det kaotiska året blev den nya skivan How big, how blue, how beautiful, vars texter är raka och tydliga. Men den som tror att alla låtar handlar om den där struliga kärleken tror fel:

– Många av låtarna som jag själv trodde var riktade mot en annan person skrev jag i själva verket till mig själv. När du får lite utrymme i en situation är det mycket enklare att se din egen del i den. Jag insåg att jag hade skapat mycket av min kaos helt på egen hand.

Annons

Och relationen som utlöste all röra? Hon är över den nu, äntligen.

– Jag var i en situation där inget blev löst och jag ältade samma saker om och om. Men jag tror alla måste hitta sin egen väg ut ur sånt. Du kan meditera i ett år eller festa i ett år, det är bara en fråga om tid. Jag tror inte att det går att skynda på det.

Här får du som ska till Way out west en liten försmak av vad som väntar, i form av en låt från Florence succéframträdande på den brittiska Glastonbury-festivalen härom dagen.

Annons