Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Kärlek & anarki – en ny svensk originalserie på Netflix

02 sep, 2019 
AvEmma Castman
Kärlek & anarki är en ny dramakomedi av Lisa Langseth
Efter succén med Störst av allt väljer Netflix att satsa på ännu mera svenskt. Här är allt vi vet om den nya originalserien Kärlek & anarki av Lisa Langseth.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 fakta om serien Kärlek & AnarkiBrand logo
5 fakta om serien Kärlek & Anarki

I dagarna kom nyheten om att Netflix beställt en ny svensk originalserie – nämligen Kärlek & anarki. En dramakomedi regisserad av Lisa Langseth och producerad av FLX, samma produktionsbolag som gjorde Störst av allt.

– Detta har varit mitt drömprojekt under många år. Efter att ha arbetat med den här historien hemma på min kammare är jag så otroligt glad över att få se den komma till liv tillsammans med ett fantastiskt team.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Jag har världens bästa jobb, säger Lisa Langseth i ett pressmeddelande.

Lisa Langseth har tidigare gjort filmerna Till det som är vackert, Hotell – och nu senast Euphoria med Alicia Vikander.

Kärlek & anarki på Netflix – det handlar serien om

Den nya serien utspelar sig över åtta halvtimmesavsnitt och kretsar kring karaktären Sofie, en gift tvåbarnsmamma som arbetar som konsult och som har fått i uppdrag att modernisera ett gammalt anrikt bokförlag. Under arbetets gång stöter hon ihop med den yngre it-teknikern Max – och i smyg börjar de utmana varandra i att göra saker som ifrågasätter olika sociala regler. Leken börjar oskyldigt, men blir allt mer vågad och riskabel.

Annons

– Vi kände direkt att detta kvinnoledda projekt lät spännande. Berättelsen följer en stark kvinnlig karaktär och vi är även glada att få arbeta tillsammans med begåvade Lisa Langseth och få fortsätta vårt fina samarbete med FLX. Vi ser fram emot att få skapa denna serie tillsammans med detta fantastiska team, säger Tesha Crawford, Director of International Originals Netflix Northern Europé.
Kärlek & anarki har planerad inspelningsstart i januari nästa år, men än så länge finns inget bekräftat premiärdatum på Netflix. Det är heller inte officiellt vilka skådespelare som kommer att medverka i serien.

Netflix tredje svenska originalserie

Lisa Langseths dramasatning blir den tredje svenska originalserien som Netflix beställt. Först ut var Störst av allt med Hanna Ardéhn och Felix Sandman, och nästa år påbörjas inspelningen av Snabba cash. En serie som utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i Jens Lapidus Snabba cash-trilogi.

Foto: Maria Östlin/Aftonbladet/TT

Läs mer:

Störst av allt vann två priser på Kristallen 2019 – här är alla vinnare

Bioaktuella Skarsgård och Varela: ”Kul att få göra film om något värdigt”

Julia Dufvenius vill ändra bilden av kvinnor i film: ”Handlar om att bryta ner myten”

Annons