Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Karl Lagerfeld: Meryl Streep ville ha betalt för att bära Chanel på Oscarsgalan

24 feb, 2017 
Ingen fest med Hollywoods elit utan drama. Karl Lagerfeld påstår att Meryl Streeps team nobbade Chanels haute couture-klänning eftersom att han inte betalade för att skådespelerskan skulle bära den.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På söndag går Oscarsgalan av stapeln och röda mattan kommer att flockas av kändisar i de senaste och snyggaste galaklänningarna från några av världens mest exklusiva designers. Vad kändisarna väljer att bära är ofta en hemlighet fram tills galan, men i år vet vi åtminstone vad Meryl Streep INTE kommer att bära.

Women’s Wear Daily skriver att Meryl Streep blev förtjust i en grå klänning i broderat silke från Chanels senaste couture-visning och att klänningen specialbeställdes med en högre krage åt henne. Men medan ateljén i Paris jobbade för fullt med att färdigställa klänningen fick Karl Lagerfeld ett samtal från Meryl Streeps representanter som meddelade att klänningen inte längre behövdes.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Fortsätt inte med klänningen. Vi hittade någon som betalar oss”, citerar Karl Lagerfeld personen som ringde honom.

Karl Lagerfeld berättar för WWD att Chanel har en policy om att inte betala kändisar för att de ska bära deras kläder.

Annons

”Efter att vi ger henne en klänning som är värd 100 000 euro, får vi veta att vi behöver betala henne [för att bära den]. Vi ger dem klänningar, vi gör klänningarna, men vi betalar inte”, säger han till WWD.

Meryl Streeps representant förnekar Karl Lagerfelds påståenden i en intervju med Hollywood Reporter. Enligt representanten går det emot Meryl Streeps moral att ta betalt för att bära en klänning på röda mattan.

Vad Meryl Streep kommer att bära återstår att se på söndag, men klänningen hon nobbat finns fortfarande tillgänglig för henne framöver. Karl Lagerfeld säger till WWD att den är perfekt för henne och att han ser klänningen som hennes trots att hon gav den nobben.

Han är dock besviken över händelsen och säger till WWD: ”En genialisk skådespelerska, men snålhet, no?”

Annons