Kanye Wests namnbyte har gått igenom – det heter han nu

20 okt, 2021 
AvSaga Pettersson
För två månader sedan ansökte Kanye West om att byta namn, och nu har hans ansökan gått igenom. Artisten heter nu något helt annat än tidigare!
För två månader sedan ansökte Kanye West om att byta namn, och nu har hans ansökan gått igenom. Artisten heter nu något helt annat än tidigare!
Annons
Här är alla Kardashian-barnen
Här är alla Kardashian-barnen

I augusti lämnade Kanye West in en ansökan om att få byta namn, och nu har namnbytet gått igenom. Kanyes fullständiga namn var tidigare Kanye Omari West, men nu har artisten bytt namn till Ye.

När ansökan skickades in i fick nyhetsbyrån AP ta del av dokumentet, och enligt dem ska anledningen till Kanyes namnbyte handla om ”personliga skäl”, och han har i flera intervjuer även sagt att Ye är det mest använda ordet i bibeln.

Redan 2018 skrev han en tweet, i samband med att han släppte sitt album med titeln ye:

”Tidigare känd som Kanye West. Jag är YE”.

Anledningen till Kim och Kanyes skilsmässa

I början av året blev det känt att Kim Kardashian och Kanye West lämnat in en skilsmässoansökan, och anledningen till uppbrottet har Kim Kardashian pratat om i Keeping up with the Kardashians.

Annons

– Han förtjänar någon som stöttar honom i allt han gör, som följer med honom överallt och flyttar till Wyoming. Jag kan inte göra det. Han borde ha en fru som stöttar hans val och som reser med honom och gör allt det här, sa hon i programmet och menade att hon inte kunde göra det.

Kanye och Kim gifte sig 2014.
Kanye och Kim gifte sig 2014.MediaPunch/Shutterstock

Och när Kim var gästprogramledare för Saturday Night Live passade hon på att skämta om anledningen till skilsmässan från Kanye, till publikens stora förtjusning.

– Jag gifte mig med den bästa rapparen genom tiderna. Inte bara det, han är den rikaste svarta mannen i Amerika, ett begåvat geni som gett mig fyra fantastiska barn. Så när jag skilde mig från honom så handlade det bara om en grej: hans personlighet, skojade hon då.

Annons

Behåller efternamnet efter skilsmässan

Kim som även har West i sitt efternamn kommer, till skillnad från sin ex-make, att behålla efternamnet. För i skilsmässoansökan fanns det inga önskemål om att ta bort efternamnet som hon tog efter att de gift sig.

Kim och Kanyes fyra barn, North, 8, Saint, 5, Chicago, 3, och Psalm, 2, bär också efternamnet West.

Kim kardashian med barnen
Kim Kardashian med barnen North, Chicago och Saint.MEGA

Foto: TT

Annons
Innehåller annonslänkar