Kanye Wests bråk under modeveckan – detta har hänt

07 okt, 2022 
AvPenellope Ness
Kanye Wests kontroversiella White Lives Matter-tröja har väckt starka reaktioner
Kanye Wests kontroversiella White Lives Matter-tröja som visades upp under Paris Fashion Week har väckt starka reaktioner hos både fans och kändisar. Här är allt vi vet om Yes senaste drama.
Annons
Paris Fashion Week: Häng med ELLEs Fashion Director
Paris Fashion Week: Häng med ELLEs Fashion Director

Kanye "Ye" West är allmänt välkänd för sina skandaler. Nu har kändisar som Gigi Hadid, Jaden Smith, Vogues fashion editor at large, Gabriella Karefa-Johnson, samt modemagasinet Vogue också blivit inblandade i ännu ett drama.

Kanyes White Lives Matter-tröja

Rapparen har nu skapat debatt gällande den senaste kollektionen av Yeezy, som visades under Paris Fashion Week i oktober. I den ingick bland annat tröjor med trycket White Lives Matter på ryggen. Uttrycket kontrar Black Lives Matter som är den politiska rörelsen som avser att belysa problematiken kring polisbrutalitet och rasism.

Kanye West och den konservativa influencern Candace Owens i White Lives Matter-tröjan.
Kanye West postade en bild med den konservativa influencern Candace Owens iklädda White Lives Matter-tröjor.

Efter visningen tog Ye till Instagram där han skrev att Black Lives Matter var en bluff. Han påstår att BLM:s ledare har gynnats ekonomiskt av rörelsen trots att det är en ideell organisation.

Annons

Fans och kändisar kritiserar Ye

Både fans och kändisar har tagit till sociala medier för att kritisera Yes agerande. Bland annat Vogues fashion editor at large, Gabriella Karefa-Johnson, som gjorde ett uttalade om rapparens t-shirt och kallade Yes handlingar oansvariga. På sociala medier skrev hon:

"Tröjorna som denna man har tänkt ut, producerat och delat med världen är rent våld".

Hon skriver även att det inte finns någon ursäkt eller konstnärligt i det han skapat.

Vogue anklagar Ye för mobbning

Efter det postade rapparen en bild på Gabriella Karefa-Johnson på sin Instagram och skrev "Det här är inte en modemänniska". Modemagasinet Vogue har nu gjort ett uttalande om fejden. De anser att deras redaktör har blivit utsatt för mobbning och att Kanye Wests beteende är oacceptabelt.

”Nu mer än någonsin behövs röster som hennes (Gabriellas red. anm) och i ett möte med Ye har hon återigen utryckt sina åsikter” skriver Vouge på sin Instagram.

Annons

Efter mötet skrev West på sina sociala medier att båda parterna fortfarande inte håller med varandra.

"SHE DISAGREED I DISAGREED WE DISAGREED" skrev han.

Fler kändisar uttalar sig

Fler kändisar har nu talat ut och ställer sig tydligt emot Kanye Wests handlingar. Modellen Gigi Hadid försvarade Karefa-Johnson i kommentarsfältet och skrev:

"Du önskar att du hade en procentandel av hennes intellekt."

Hon kallade sedan rapparen för en översittare och ett skämt.

Jaden Smith, son till Will Smith och Jada Pinkett Smith, sågs lämna Yeezys modevisning och skrev senare på Twitter att han inte höll med händelsen. Smith kritiserade Kanye West som en ledare och att ungdomar idag kräver en mer progressiv framtid.

Kanye West Står fast vid sina handlingar

Kanye West har tidigare skapat kontroverser när han öppet stöttade den konservativa presidenten Donald Trump och slagorden "Make Amerikan Great Again", samt påstod att slaveri var ett val. Rapparen verkar ännu inte lämnat händelsen från Paris Fashion Week bakom sig. Nyligen publicerade han en bild med White Lives Matter-tröjan och texten:

Annons

"Här är mitt senaste svar till som folk frågar mig varför jag gjorde en t-shirt med White Lives Matter... De gör det."

nöje
Nya detaljerna kring Angelina Jolies och Brad Pitts skilsmässa

Foto: TT

Annons
Innehåller annonslänkar