Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Känslosamma hyllningen till Avicii på P3 Guld

21 jan, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Tim Avicii Bergling som gick bort i april 2018 förärades en musikhyllning under P3 Guld-galan i lördags. Det blev en känslomässig stund tillsammans med artisterna ionnalee och Menke samt ungdomskören Rytmus Youth Choir.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den 20 april förra året gick chockvågen över hela världen efter Tim Avicii Berglings plötsliga bortgång, endast 28 år gammal. På P3 Guld-galan i lördags hyllades Avicii av ionnalee, Menke och Rytmus Youth Choir. Hyllningen fick inte bara stora delar av galapubliken att fälla tårar, utan också radioprofilen Tina Mehrafzoon som ledde galan tillsammans med komikern Marcus Berggren, hade svårt att hålla gråten borta.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Tanken är att jag ska dela ut ett pris men jag kan knappt hålla fejset nu, sa hon efter hyllningen.

Musikproducenten Carl Falk som arbetat nära Avicii ända till hans bortgång, presenterade hyllningen med orden:

– Om jag skulle beskriva Tim med ett ord så skulle det vara unik. Han var unik på så många sätt – inte bara hur han skrev och producerade musik utan även som person. Att jobba med Tim var alltid en utmaning, han var ingen skolad musiker och han hade många idéer i huvudet samtidigt – så mitt jobb blev många gånger att förverkliga alla dom här idéerna vilket var som att kasta sig in i ett outtröttligt genis kaos, där Tim var dirigenten och jag, och alla andra runtomkring, hans orkester.

Menke, ionnalee och Rytmus Youth Choir

ionnalee under Avicii-hyllningen på P3 Guld.
ionnalee under Avicii-hyllningen på P3 Guld.

Hyllningen inleddes med Menke och ionnalees tolkning av Aviciis I Could Be the One och därefter framfördes Without You av ungdomskören Rytmus Youth Choir.

Annons

Under hyllningen klipptes också Wyclef Jeans, David Guettas, Niles Rogers och inte minst fansens känslosamma hälsningar till den bortgångne artisten in. Tim Berglings familj var involverade i planeringen av hyllningen och till Expressen säger Kajsa Lundström som producerade den att det var viktigt för dem att få ha processen tillsammans med familjen för att tillsammans kunna skapa en värdig hyllning.

Om du missade hyllningen i lördags kan du se den här:

https://www.youtube.com/watch?v=jepPHde5xXg

Foto: TT

Läs mer:

P3 Guld 2019 – Här är kändisarna på röda mattan 

Lill-Babs, Avicii och 22 andra kändisar som lämnade oss 2018

Annons