Därför har kändisbarnen så konstiga namn

24 september, 2015

Barnen till kändisar får oftast inte de mest ordinära namnen, men vad är egentligen anledningen till att de döps till ett väderstreck, en färg en stad eller en frukt?

Du kommer att känna igen de allra flesta av de här barnen och du kommer garanterat att känna igen alla deras föräldrar. Men kändisarna som får barn nöjer sig oftast inte med att döpa sitt barn till Sophia, Emma eller Marcus – kändisbarnen heter istället allt ifrån Apple och Blanket till Milan och Makena Lei. Vet du direkt vilka föräldrarna till de här barnen är? Poäng till dig i så fall, men vi lovar att du inte vet förklaringarna till varför de heter det de heter.

Bland föräldrarna hittar vi namn som Courtney Cox, Gwyneth Paltrow och Chris Martin, Kurt Cobain och Courtney Love, Sienna Miller och Tom Sturridge, Michael Jackson, Gerri Halliwell och givetvis även Jay-Z, Beyoncé, Kim Kardashian och många fler. Kolla in bildspelet nedan för anledningarna till varför barnen fått sina speciella namn.

Foto All Over Press, Stella Pictures

Shakira och Gerard Pique döpte sitt barn till Milan eftersom de tror att det förkroppsligar de kvalitéer som de önskar för sina barn: "kära, kärleksfulla och nådiga"

Gerri Halliwell älskar blåklockor, därav förnamnet. Efternamnet är taget från både artisten Madonna, kända Madonnor, och symbolnamnet för oskuld.

Sienna Miller och Tom Sturridge dotter fick sitt namn efter den Elisabetanska dramatikern Christopher Marlowe.

Michael Jacksons son har smeknamnet Blanket. Hans riktiga namn är Prince Michael II, men det är för likt Michaels förstfödda, Prince Michael. Blanket var även lättare att komma ihåg.

Kim Kardashian och Kanye West valde namnet North då de hävdar att North betyder "högsta makten". Vissa hävdar dock att det bara är för att det passar bra ihop med efternamnet.

Namnet Bing Hawn kommer från både Kate Hudsons mamma, Goldie Hawn, och Matthew Bellamys mamma, som hade flicknamn "Bingham".

Matthew McConaughey och Camilla Alves döpte sin dotter till Vida på grund av ordets spanska innebörd: Livet

Beyonce och Jay-Z valde namn av två skäl: De älskar den blå färgen, och även antalet 4 (som med romerska siffror skrivs IV, vilket låter som Ivy).

Joel Madden och Nicole Richie döpte sitt barn som en hyllning till Pirates of the Carribean-kaptenen Jack Sparrow.

Reese Witherspoon och Jim Toth namngav sin son efter Reeses hemstat.

Kurt Cobain och Courtney Love döpte sitt barn efter gitarristen Frances McKee från bandet The Vaselines, som de båda gillade.

Gwyneth Paltrow och Chris Martins dotter fick heta Apple eftersom det lät "hälsosamt" och "bibliskt". Chris var den som föreslog namnet som mamma, Gwyneth, nappade på.

Fergie och Josh Duhamel son fick heta Axl då Fergie hävdar att hon hade en dröm om Axl Rose (sångare i Guns N'Roses). Den drömmen fick bestämma namnet.

När Courtney Cox var liten hade hon smeknamnet Coco. Så Courtney och David Arquette namngav sin dotter efter det.

Makana Lei är ett traditionellt Hawaiianskt namn som betyder "många blommor i himlen", vilket Helen Hunt helt enkelt älskar!

Gillade du den här artikeln kommer du även att gilla:

Kändisbarnen som går i föräldrarnas fotspår >

13 barn som är kopior av sina kända mammor! >