Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Kändisarna som rockat rakat huvud

19 jun, 2020 
Av
AvJessica Rådne
Kändisar som rakat huvudet
Ingen frisyr är mer lättskött än en superkort snagg. Kändisarna som visat att det dessutom är riktigt, riktigt snygg med rakat huvud hittar du här.
Annons
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärerBrand logo
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer

Ibland handlar det om att få rätta looken inför en roll, ibland gör de det för välgörenhet eller för att det är en grymt befriande känsla. Vi pratar om stjärnorna som rakar av sig håret. Vågat och väldigt coolt gjort, inte sant. Om du någon gång funderat på att göra det samma, kolla in listan nedan för härlig inspo.

Natalie Portman

Natalie Portman
Natalie Portman med rakat huvud.

Skådespelerskan Natalie Portman har haft rakat huvud flera gånger under sin karriär. I V for Vendetta från 2005, till exempel, där själva rakningen var med i en scen.

Annons

– Vi hade flera kameror igång och de rakade även av håret på ett gäng volontärer innan för att försäkra sig om att rakbladen inte strulade vid min tagning. Jag försökte sedan att bara behålla fokus och göra mitt bästa under tagningen. Vi hade bara en chans på oss att få det bra, har hon förklarat efteråt.

– Jag fick lägga fåfängan åt sidan litegrann och gå runt utan hår sedan.

Vid premiären av Star Wars III The Revenge of the Sith samma år kom så skådespelerskan med just nyrakat huvud.

Demi Moore och Rumi Willis

Demi Moore
90-talets look för Demi Moore.

År 1996 gick skådespelerskan Demi Moore på premiären av If These Walls Could Talk med en lättskött frisyr. Hon hade vid det laget rakat av sig håret inför sin roll i GI Jane vars premiär var året därpå. Långt senare, under karantän 2020, rakade hennes dotter Rumi Willis av sig sitt svall och visade upp resultatet på Instagram.

Annons

Willow Smith

Willow Smith under en promenix.

Sångerskan Willow Smith och hennes pojkvän Tyler Cole rakade i mars 2020 av sig håret som en del i sin pop-up-utställning The Anxiety på The Geffen Contemporary vid Museum of Contemporary Art, Los Angeles. Och det fanns en tydlig symbolik bakom – att lämna gammal ångest, anxiety, bakom sig.

Charlize Theron

Charlize Theron
Actionhjälten Charlize Theron i Mad Max: Fury Road.

Charlize Theron har beskrivit hur skönt det kändes att raka av sig håret inför sin roll i Mad Max: Fury Road år 2015. På Oscarsgalans röda matta två år senare sa hon att:

Annons

– Det var det mest befriande någonsin, jag rekommenderar det verkligen. Jag tycker att alla kvinnor borde göra det. Jag kom dessutom 20 minuter tidigare till allting efter det. Det är otroligt hur mycket tid vi lägger på håret. Jag rensade också ut två sopsäckar med hårprodukter och borstar. Det finns något väldigt befriande med det, definitivt.

Cara DeLevingne

Cara DeLevingne
Cara DeLevingne i tuff snagg.

På 2017 års MTV Movie & TV Awards visade Cara DeLevingne upp sin blonderade stubb. Den var resultatet av hennes arbete med rollen som en mekanisk ingenjör på en oljering i filmen Underwater.

Annons

Adut Akech

Adut Akech på catwalken.

Supermodellen Adut Akech har gått visningar för Chanel, Saint Laurent, Kenzo, Prada, Givenchy, Tom Ford, Acne… ja, i princip alla! Och hon rockar rakat huvud.

Angelina Jolie

Angelina Jolie
Kort-kort frisyr på Angelina Jolies huvud.

Angelina Jolie rakade 1998 av sig sitt långa mörka hår inför sin huvudroll i HBO-filmen Gia. Filmen handlar om den bisexuella modellen Gia Carangi som dog i aids år 1986. För rollen fick Angelina en Golden Globe i kategorin Bästa skådespelerska i en miniserie eller tv-film.

Annons

Cate Blanchett

cate blanchett
Cate Blanchett i filmen Heaven.

Cate Blanchett har haft rakat huvud flera gånger genom åren. Till exempel i den romantiska thrillern Heaven från 2002 där hon lät sina blonda lockar falla för att passa bättre in i rollen. I intervjuer har hon berättat om den befriande känslan av att bära snagg.

Millie Bobby Brown

Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown blev stjärna i Stranger Things.

När Millie Bobby Brown slog igenom i första säsongen av Netflix-succén Stranger Things fick vi lära känna henne som flickan Eleven vars hår hade rakats av under otäcka experiment i staden Hawkins okända laboratorium. För People har Millie berättat om hur hennes vänner och familj reagerade på att hon snaggade sig.

Annons

– Min pappa var okej med det, men min farfar… knappast! Alla sa till mig att inte göra det, även mina vänner. Det var bara min bästis som tyckte att jag skulle göra det. Jag hoppas att jag kan inspirera folk, det är väldigt coolt med kort hår.

Jessie J

Jessie J
Jessie J kör på blont stubb.

Sångerskan och The Voice-jurymedlemmen Jessie J rakade av sig håret för välgörenhet år 2012 och har sedan fortsatt att bära snagg till och från genom åren. Här visar hon upp frillan på röda mattan under J Glamour Magazine’s Women of the Year Awards i London 2013.

Annons

Kristen Stewart

Kristen Stewart
Twilight-skådespelerskan Kristen Stewart i rakat huvud.

Coola Kristen Stewart är inte rädd för att sticka ut. Vid premiären av filmen Personal Shopper i Los Angeles 2017 körde hon på sotade ögon och blont snaggat huvud.

Kate Hudson

Kate Hudson
Kate Hudson med snaggat, ofärgat hår.

Precis som flera av skådiskollegorna har Kate Hudson vittnat om hur skönt det kändes att raka av sig håret inför en roll. Hon gjorde det för musikalfilmen Sister.

Annons

– Jag älskade det verkligen och saknar det till och med. Min pojkvän brukade klia mitt huvud och jag somnade alltid direkt av det. Jag glömmer aldrig den känslan och har aldrig upplevt någonting liknande varken för eller efter, har hon sagt.

Solange Knowles

Solange Knowles.

Beyoncés lillasyrra, artisten Solange Knowles, bar en kort-kort snaggad frisyr på MTV Video Music Awards i New York 2009. Ja, vi vet att det var länge sedan – men så himla snyggt fortfarande!

Foto: TT, Pinterest

LÄS MER:

Annons