Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattanMet-galan

Kändisarna som inte gick på årets Met-gala – och varför

03 maj, 2023 
AvLinda Strömbäck
Blake Lively
Årets kändistäta modegala gästades av stjärnor som Rihanna, Dua Lipa och Lil Nas X. Däremot reagerade fansen på att en hel del kändisar lyste med sin frånvaro.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Met-galan 2023: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Met-galan 2023: Se kändisarna på röda mattan

Met-galan 2023 bjöd på allt från kattmode och extravaganta looks till kärleksbilder på röda mattan och gravidavslöjaden. Bland annat dök Jared Leto upp i en kattkostym för att efterlikna Karl Lagerfelds katt Choupette och tennisstjärnan Serena Williams dök upp på röda mattan med en babybump. Anna Wintour visade dessutom upp sin kärlek Bill Nighy för första gången –efter år av spekulationer.

Däremot var det också en hel del kändisar som inte dök upp på årets Met-gala. Här listar vi några av dem och förklarar varför de ej närvarade!

Annons

Met-galan 2023: Kändisarna som inte närvarade

Blake Lively

Blake Lively

Blake Lively skapade rubriker på förra årets Met-gala när hon dök upp i en klänning i rosé-guld från Versace – som sedan transformerades med ett blått släp. I år valde skådespelaren däremot att stanna hemma eftersom hon och maken Ryan Reynolds nyligen välkomnade sitt fjärde barn. På sin insta story la Blake upp en bild på sig själv som syftade på att hon ammade och skrev: ”Första måndagen i maj”. Med andra ord var Blake Lively hemma och tog hand om sin lilla bebis istället för att glänsa på röda mattan i år.

Annons

Harry Styles

Harry Styles.

Harry Styles gjorde Met-debut 2022. Men i år valde stjärnan att hålla sig undan röda mattans kamerablixtar – och enligt ryktet sitt ex. En källa till Daily mail uppger nämligen att Harry Styles skippade galan för att undvika exflickvännen Oliva Wilde samt sin fling Emily Ratajkowski, som båda gick på galan.

– Harry var inbjuden, men eftersom han visste att de båda definitivt skulle gå på galan, så undvek han den som om det vore pesten, berättar källan för Daily Mail.

Annons

– Hans team sa att de skulle göra allt för att säkerställa att han inte skulle springa in i Olivia, men han ville inte ta någon risk.

Beyoncé

Beyoncé

Queen B har inte gått på Met-galan sedan 2016 – och i år var tyvärr inget undantag. En av anledningarna uppges vara att stjärnan kickar igång sin världsturné Renaissance i Stockholm 10 maj.

Bella Hadid

Bella Hadid.
Bella Hadid.

Stjärnmodellen Gigi Hadid skymtades på årets Met-gala, däremot valde systern Bella att stanna hemma trots ryktet att hon skulle närvara. Samma morgon passade Bella däremot på att hylla Karl Lagerfeld på sin Instagram eftersom årets tema var Karl Lagerfeld: A Line of Beauty.

Annons

”Vi älskar dig Karl Lagerfeld” skrev Bella till ett foto Karl tagit av henne och Gigi klädda i Fendi.

Hailey Bieber och Justin Bieber

Justin Bieber och Hailey Bieber på Met-galan 2021.
Justin Bieber och Hailey Bieber på Met-galan 2021.

Förra året närvarade Hailey Bieber på Met-galan utan sin make och på röda mattan dök hon upp i en vit klänning signerad Saint Laurent's Anthony Vaccarello. Men i år var ingen av makarna Bieber på plats. De spenderade istället en lugn helg i Los Angeles.

Khloé Kardashian och Kourtney Kardashian

Kardashians på Met-galan 2022.

Systrarna Kylie Jenner, Kendall Jenner och Kim Kardashian skymtades på årets Met-gala, men två Kardashian-systrar saknades. Istället följde Khloé Kardashian galan på sociala medier och hejade på Kendall och Kylie.

Annons

”Kenny och Ky, lägg upp något så jag kan reposta er episka stjärnglans!” skrev Khloé på sin insta story.

Ben Affleck

Ben Affleck och Jennifer Lopez.

Jennifer Lopez anlände till Met-galan utan sin älskling vid sin sida. Och direkt började fansen ana att det uppstått trubbel i paradiset – men så var inte fallet. Ben Affleck var nämligen iväg på jobb i Los Angeles och kunde därför inte närvara vid årets Met-gala. Istället tog J.Lo med sig systern Lynda Lopez som sällskap.

SE OCKSÅ: Rihannas ikoniska looks från Met-galan genom årenBrand logo
SE OCKSÅ: Rihannas ikoniska looks från Met-galan genom åren

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons