Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Kändisarna som föddes rika – och de som skapat sina karriärer på egen hand

21 jun, 2022 
AvEmma Castman
Rika och fattiga kändisar
Har du koll på vilka kändisar som växte upp i förmögna familjer och vilka som är self made? Spana in listorna nedan och få reda på svaren!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 kändisar som använder ett påhittat namnBrand logo
7 kändisar som använder ett påhittat namn

På senare tid har termen nepotism babies fått stor uppmärksamhet och på sociala medier har hashtaggen #nepotismbaby trendat. Men vad betyder det egentligen? Jo, nepotism baby eller förkortningen nepo baby syftar på kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår och gjort karriär i rampljuset. Ett privilegium som är få förunnat.

Uppståndelsen kring #nepotismbaby har öppnat upp för diskussioner om Hollywoodeliten och vilka som får möjighet att ta plats i deras värld. Förtjänar nepotism babies alltid sin berömmelse och hur duktiga är de på riktigt? Svåra frågor som självklart inte har ett svar, men visst är frågeställningarna intressanta?

Annons

Nedan listar vi fem exempel på kändisar som föddes in i rika familjer och fem som byggt upp både förmögenhet och berömmelse på egen hand.

Kändisar som växte upp rika

Ariana Grande

Ariana Grande

Ariana Grandes mamma var vd för ett stort kommunikationsföretag och hennes pappa var grundare av en designbyrå. Föräldrarnas rikedom gav henne tidig exponering, och ska bland annat ha hjälp Ariana att få sjunga nationalsången på Florida Panthers hemmamatch.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Goop-grundaren Gwyneth Paltrow växte upp i filmens värld. Hennes pappa var känd regissör och producent och hennes mamma är skådespelaren Blythe Danner. Gudfar är dessutom regissören Steven Spielberg. När Gwyneth gick i skolan gjorde hon det på Crossroads School i Santa Monica, känd för sina kända elever.

Annons

Emma Stone

Emma Stone

La La Land-skådespelarens pappa har bland annat varit vd för ett kommersiellt byggföretag. Han har lett företag som dragit in hundratals miljoner dollar i intäkter – årligen. Han arbetar inom byggbranschen än i dag.

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Cara Delevingne kommer från en familj med flotta titlar och fina band till kungahuset. Hennes farfar var till exempel vän med dåvarande prinsen av Wales och hennes gudmor är skådespelaren Joan Collins.

Annons

Bradley Cooper

Bradley Cooper

A Star Is Born-skådespelaren Bradley Cooper har inga föräldrar som arbetat med film, men han kommer från en förmögen familj där pappa jobbade som aktiemäklare och hans mamma för det amerikanska mediebolaget NBC. Bradley gick på Germantown Academy, en elitskola som förbereder eleverna för Ivy League-högskolor.

Kändisar som är Self made

Selena Gomez

Selena Gomez

Selena Gomez mamma var bara 16 år när hon kom till världen. Fem år senare skilde sig artistens föräldrar och då växte hon upp med enbart sin mamma. I E! special från 2011 har Selena berättat att hon minns att bensinen ofta tog slut och att de fick be om hjälp för att klara sig.

Annons

Nicki Minaj

Nicki Minaj

Nicki Minajs familj flyttade från Trinidad till New York när hon var 5 år gammal. I en intervju med Rolling Stone har Nicki berättat att hon minns att hon som liten bad till Gud att hon skulle bli rik och kunna ta hand om sin mamma. Hon har också sagt att hennes mamma ibland lät familjen flytta ner i källaren för att kunna hyra ut huset och tjäna pengar.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

Sex and the City-stjärnan Sarah Jessica Parker är ett av åtta barn och i intervjuer har hon sagt att familjen inte hade kunnat klara sig utan socialbidrag. Hon har förklarat att de emellanåt inte hade el, och att familjen sällan kunde fira julaftnar och födelsedagar.

Annons

Leighton Meester

Leighton Meester

När Gossip girl-stjärnan Leighton Meester kom till världen avtjänade hennes mamma ett fängelsestraff för narkotikahandel. Leighton bodde med sin mormor fram till hennes mamma släpptes. I intervjuer har hon berättat hur hon ofta oroade sig över att familjen skulle ha pengar till bensin och mat.

Hilary Swank

Hilary Swank

Skådespelaren Hilary Swank växte upp i en trailerpark i delstaten Washington. I intervjuer har hon sagt att hon inte såg på sin uppväxt som dålig då hon både hade tak över huvudet och mat på bordet. Det hon tyckte var jobbigt var att få lära sig om klasskillnader så pass tidigt.

Artikelinspiration: Buzzfeed

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons