Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Kändisar som har givit namn åt djuarter

16 jul, 2020 
AvELLE -redaktionen
lady gaga
Vilken ära att få en dinosaurie eller en giftspindel uppkallad efter sig! Fråga bara Beyoncé, Angelina Jolie, Kate Winslet med flera.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

”Om du var ett djur, vilket skulle du vilja vara?”, är en vanlig fråga som vi ställer varandra som barn. Här är åtta superstjärnor som dessvärre inte har fått välja… utan av olika anledningar har fått en ofta udda djurart uppkallad efter sig.

Lite skoj måste det nog kännas, ändå.

Angelina Jolie

angelina jolie och spindel

Vi vet inte om vi ska ta det som en komplimang att ge namn åt en giftspindel, men det har i alla fall Angelina, 45, gjort. Professorn som gav spindelarten aptostichus angelinajolieae sitt namn ville hylla Oscarsvinnaren efter hennes engagemang för flyktingar.

Annons

Beyoncé

beyonce och insekt

Queen B:s fans kallar sig ju för ”the beehive” (bikupan) men det är inget bi Beyoncé, 38, har gett namn-inspiration till, utan en hästfluga.

– Det var den unika guldfärgen som avgjorde det, har forskaren som upptäckte scaptia beyonceae sagt.

Lady Gaga

lady gaga

Gaga, 34, brukar kalla sig själv ”Mother Monster” och hon har också gett namn åt ett mini-monster! Kaikaia gaga är en insekt ur familjen puckelstritar som är känd för sina stora horn!

Annons

Kate Winslet

kate winslet

Skalbaggen agra katewinsletae fick sitt namn efter 44-åriga Kates prestation i Titanic. Skådisens karaktär överlevde katastrofen till havs, men forskare är rädda att arten inte kommer vara lika tursam då den är kraftigt utrotningshotad.

Hugh Hefner

hugh hefner

Vem är bättre att döpa en hare efter än mannen bakom playboy-kaninen? Tyvärr riskerar Hughs riktiga playboy-kanin sylvilagus hugh hefner att snart bli utrotad.

Annons

John Cleese

John Cleese

Han är van att apa sig framför kameran och lägligt nog är John, 80, också namne med en art lemurer. Arten avahi cleesei fick sitt namn efter att stjärnan gjort en dokumentär om djuren. Han jobbar också aktivt för organisationen Lemurernas skydd.

David Attenborough

David Attenborough

Det är knappast förvånande att kungen av naturdokumentärer David, 94, har gett namn till flera arter runt om i världen, bland annat en långhalsad donosaurie: Attenborosaurusen.

Annons

Prins Charles

prins charles

I sagan får man en prins om man kysser en groda, och därför har också en grodart blivit döpt efter brittiske prins Charles, 71. Den hoppfulla krabaten har fått namnet Hyloscirtus princecharlesi.

Text: Erika Svensson

Foto: TT

LÄS MER:

19 stilfulla detaljer både du och ditt husdjur kommer älska

Spotify lanserar Pet playlists för husdjur

Hanna Hellquist om att äta och att döda djur

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons