Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Kändisar som gett sina hundar påhittiga namn

10 feb, 2020 
Av
Kylie Jenner med sin hund
Att kändisar gärna döper sina barn till ovanliga namn är sedan gammalt. Föga förvånande är därför att också deras fyrfota vänner får heta fina och annorlunda saker. Här är några av våra favoriter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Molly, Bella, Charlie, Ludde, Doris och Sigge låg på topplistan över Sveriges vanligaste hundnamn 2019, enligt Jordbruksverkets statistik över nyregistrerade hundar. Fido och Bamse är andra klassiker.

Några som vägrar följa strömmen är dessa kändisar som valt att döpa sina vovvar till saker som Sushie Sue, Esmeralda och Norman.

Se hela listan nedan!

11 kändishundar med ovanliga namn

Lady Gagas franska bulldog Asia

Lady Gaga med sin franska bulldog Asia
Lady Gaga med sin franska bulldog Asia.

Lady Gaga har en fransk bulldog som under flera år följt med henne på turnéer världen över, ja den har till och med varit i Sverige! Här kliver Lady Gaga och bullen Asia ut från Grand Hotels huvudentré i Stockholm innan hon ska kliva upp på scen i Globen år 2014. Gaga är cool, hunden är ännu coolare.

Annons

Ashley Tisdales valpar Ziggy och Sushie Sue

Ashley Tisdale med hundarna Ziggy och Sushi Sue
Ashley Tisdale med hundarna Ziggy och Sushi Sue.

Highschool Musical-aktrisen Ashley Tisdales två små ludna vänner heter Ziggy och Sushi Sue. Här tar de en promenad tillsammmans i Griffith Park, Los Angeles. På Instagram hyllar hon pälsälsklingarna så väl som maken Christopher French.

”Min make och mina valpar. Hade de kunnat varit sötare?”, skriver hon. Awww!

Amanda Seyfrieds blandras Finn

Amanda Seyfried älskar verkligen sin hund Finn, en australisk schäferblandras. I en post på Instagram hyllar Amanda Finn på hans 10-årsdag.

Annons

”De senaste tio åren var bara de bästa i mitt liv. Grattis på födelsedagen, min kille”, skriver hon under den ljuvliga bilden på matte och vovve.

Kylie Jenners italienska greyhound Norman

Kyllie Jenner med hunden Norman
Kyllie Jenner med hunden Norman.

Yngsta syrran i familjen Karrdashian-Jenner har en italiensk greyhound som nästan är lika känd som hon själv, i alla fall om man följer realityserien Keeping Up With The Kardashians. Hunden heter Norman och syns ofta på Kylie Jenners arm i rutan. Självklart får Norman följa med på stan när hon utför diverse privata ärenden också. Som här på bilden ovan!

Annons

Emily Ratajkowskis schäfer Colombo

Emily Ratajkowski med sin hund Colombo
Emily Ratajkowski med sin hund Colombo.

Modellen Emily Ratajkowskis hund heter Colombo och är en schäfer som hon och maken Sebastian Bear McClard har adopterat ihop.

”Alla skaffar barn men vi har skaffat oss en ny speciell kille. Träffa Colombo”, skrev Emily på Instagram strax efter att de hämtat hem hunden.

”Han må väga 80 lbs (motsvarande ca 36 kilo, reds anm.) men han kommer alltid att vara min bebis”, skrev hon nyligen i ett annat inlägg.

 

Annons

Justin Timberlake och Jessica Biels tre hundar

Justin Timberlake och Jessica Biel på hundpromenad
Justin Timberlake och Jessica Biel på hundpromenad.

Äkta makarna Justin Timberlake och Jessica Biel har två boxrar som heter Buckley och Brennan, och en pitbull och labrador-blandras vid namn Tina. Det blir många promenader för att rasta alla tre. Vi kan tänka oss att hjälpa till, blink blink.

Anne Hathaways labrador Esmerelda

Oscarsvinnande skådespelerskan Anne Hathaway har en labrador som heter Esmeralda. Så fint! I ett inlägg på Instagram ger Esmeralda Anne en blöt puss innan skådespelerskan ska gå till jobbet.

Annons

Alessandra Ambrosios labrador Cinnamon

Alessandra Ambrosio med hunden som hon färgade pälsen på 2012.
Alessandra Ambrosio med hunden som hon färgade pälsen på 2012.

Och en bubblare…. Den brasilianska supermodellen Alessandra Ambrosio som har varit en av Victoria Secrets änglar på catwalken inte mindre än 17 gånger hamnade år 2012 hon på djurrättsorganisationen PETAs (People for the Ethical Treatment of Animals) svarta lista. Detta sedan hon färgat pälsen på sin vita bichon frisé till lila och rosa.

”Vad de flesta inte vet är att färga djurets päls kan orsaka djuret stress och kan leda till komplikationer eller allergiska reaktioner som äventyrar djurets hälsa. Våra hundar och katter älskar oss oavsett hur vi ser ut; varför inte visa samma vänlighet mot dem?”, skrev organisationen i ett uttalande.

Annons
Alessandra Ambrosio med hunden Cinnamon
Alessandra Ambrosio med hunden Cinnamon.

När Alessandra åtta år senare tog en promenad i parken med sin chokladbruna labrador Cinnamon fick hunden förbli just chokladbrun. Phew!

Fler fina namn på kändishundar

Augie: Ellen Degeneres blandras.

Lupo: Prins William och Kate Middletons svarta cockerspaniel.

Honeychild: Nicole Richies shih tzu.

Emu, Mate och Sophie: Miley Cyrus schäfrar och maltipoo

Meatloaf och Zoe: Fergies taxar

Flossie: Drew Barrymores  chow chow och labrador-blandras

Jinxy och Oprah: Eva Longorias malteser och mops

Källa:

Jordbruksverket

Foto:

TT

Läs mer:

Spotify lanserar ”Pet playlists” för husdjur

Airbnb lanserar upplevelser med djur

Nu kan du ta ut föräldraledighet – när du skaffar husdjur

Annons