Emma Stone och 10 andra kändisar som började sina karriärer på reality-tv

17 jun, 2021 
Emma Stone
Lady Gaga, Emma Stone och Justin Timberlake har mer gemensamt än att vara Hollywoods lysande stjärnor. Alla sågs för första gången på reality-tv. Här är 11 kändisar med en oväntad (men väldigt lyckad) start på karriären!
Annons
7 Kändisar du inte visste började sin karriär med reality tv
7 Kändisar du inte visste började sin karriär med reality tv

Svårt att hitta rätt i karriären? Då är det dags att söka till ett reality-program. Det verkar nämligen vara nyckeln till framgång – i alla fall om man frågar Emma Stone, Lady Gaga och Lucy Hale. Här är 11 kändisar som otippat nog började sina karriärer på reality-tv.

Emma Stone

Emma Stone år 2004 och 2021

Oscarsvinnaren Emma Stone slog igenom i Hollywood 2007 med sin roll som Jules i filmen Supersugen. Men Cruella-aktuella Emma Stone sågs faktiskt på skärmen tre år tidigare i In Search of the Partridge Family. Programmet sändes på VH1 och gick ut på att hitta nya medlemmar för att göra en ny version av 70-talets stora sitcom/musikal-show The Partridge Family.

Annons

Analeigh Tipton

Analeigh Tipton, även kallad Lio Tipton, har synts i filmer som The Green Hornet och Damsels in Distress. Men mest känd är hon för sin roll som barnvakten i filmen Crazy, Stupid, Love med bland annat Ryan Gosling och Julianne Moore i spetsen. Men du kanske har sett Analeigh Tipton innan? Det är inte helt omöjligt! Hon kom nämligen trea i America's Next Top Model.

Jamie Chung

Jamie Chung

X-man stjärnan Jamie Chung började sin karriär på MTV år 2004 i serien The Real World: San Diego. Serien gick ut på att en grupp om åtta personer sattes ihop för att bo tillsammans.

Annons

Lucy Hale

Lucy Hale American Juniors

32-åriga Lucy Hale från Pretty Little Liars och A Cinderella Story: Once Upon A Song syntes på tv första gången redan som 14-åring när hon medverkade i American Juniors. Programmet var en spin off på American Idol, men handlade istället om att hitta yngre stjärnor.

Kesha

Kesha i The Simple Life

Kesha hade inte direkt en egen show, men när hon var 18 år kunde vi se henne i en av 00-talets största realityprogram The Simple Life. I ett avsnitt av programmet skulle nämligen Paris Hilton och Nicole Richie försöka hitta en dejt till Keshas mamma, Pebe. Efter det blev Kesha bakgrundssångerska till Paris Hilton och Kesha har till och med skrivit en låt om Paris Hiltons garderob, där en av textraden lyder: "But I threw up in Paris Hilton's closet. I got drunk and totally lost it". Kanske var Keshas 15 minutes of fame på The Simple Life nyckeln till karriären.

Annons

Nicole Scherzinger

Nicole Scherzinger

Innan Nicole Scherzinger blev frontfiguren i gruppen The Pussycat dolls var hon med i sångtävlingen och programmet Popstars år 2001. Genom programmet fick hon en plats i gruppen Eden's crush, men knappt två år senare lämnade hon gruppen för att istället starta tjejgruppen The Pussycat dolls. Efter det har vi sett henne i ett eget realityprogram, Pussycat Dolls Present: The Search for the Next Doll, som gick ut på att hitta en ny medlem till gruppen. Hon har också varit jury i X-Factor.

Annons

Taryn Manning

Taryn Manning

Att Taryn Manning har en pipa, det fick vi se när hon medverkade i filmen Crossroads tillsammans med Britney Sprears. Men Taryn Manning var, precis som Nicole Scherzinger med i programmet Popstars – under samma säsong.

Justin Timberlake

Justin Timberlake

När Justin Timberlake var 11 år gammal fick vi se honom köra en härlig countrydänga iklädd en vid cowboyhatt med matchande boots. Programmet var talangtävlingen Star Search. Efter det fortsatte han vidare till Mickey Mouse Club.

Annons

Britney Spears

Britney Spears

Precis som Justin Timberlake, började även Britney Spears sin karriär på Star Search för att sedan gå vidare till Mickey Mouse Club. Tro det eller ej, men även Beyoncé var med i programmet Star Search!

Heather Morris

Heather Morris

Heather Morris är mest känd för sina fem säsonger i musikalserien Glee. Men Heather Morris, som också är dansare och modell, medverkade i So you think you can dance? år 2006. Dessvärre gick det inte riktigt som planerat och Heather blev inte en del av topp 20. Men skådisen gråter nog inte över det... Hon har nämligen hunnit med att också var bakgrundsdansare till Beyoncé och Tina Turner.

Annons

Lady Gaga

Lady Gaga i program på MTV och på röda mattan

Oscarsvinnaren Lady Gaga testade sitt tålamod på MTVs program Boiling Point. Avsnittet sändes 2005 och Lady Gaga, som tyvärr inte stod ut med dålig service på en restaurang, vann inga pengar. Men bara tre år senare slog hon igenom med låten Just Dance och kan nu skratta hela vägen till banken.

Foto: TT, skärmdump In Search of the Partridge Family/American Juniors/The Simple Life/Popstars/Star Search/So you think you can dance, Boiling Point.

Annons