Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Här går kändisarna på röda mattan – för allra första gången

27 feb, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Hur såg Hollywoods största stjärnor ut när de gjorde debut på röda mattan? Spana in vårt nostalgiska bildspel här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: HAR DU KOLL PÅ KYLIE JENNERS LIV?

Allt du behöver veta om Kylie JennerBrand logo
Allt du behöver veta om Kylie Jenner

 

Leonardo DiCaprio, Natalie Portman och Emma Watson är bara några av stjärnorna som slog igenom redan som barn. När vi kämpade med matteläxor och hängde på fritis gick de på galapremiärer i Hollywood och plåtades av paparazzifotografer.

I dag har de avverkat oräkneliga events, men det finns såklart en första gång för alla. Tack vare internet kan vi resa tillbaka i tiden och se exakt hur det såg ut när stjärnorna tog sina första stapplande steg i strålkastarljuset.

Spänn fast dig i tidsmaskinen och kolla in bildspelet nedan!

Kändisarnas första röda mattan-bilder

En bild på Angelina Jolie på röda mattan 1986.
Angelina Jolie, 1986.

Angelina Jolie

Spets med extra allt! Skådespelerskan Angelina Jolie är bara 11 år gammal när hon går på Oscarsgalan för första gången. Här med sin pappa Jon Voight (till vänster) under den 58:e galan 1986.

Annons
En bild på skådespelaren Brad Pitt och Sinitta 1988.
Brad Pitt, 1988.

Brad Pitt

Året är 1988 och Brad Pitt har precis slagit igenom som skådespelare. Kvinnan på bilden är hans dåvarande flickvän, sångerskan Sinitta. Paret hade under 1980-talet ett av- och på-förhållande som varade i flera år.

En bild på skådespelaren George Cloonet och Kelly Preston 1988.
George Clooney, 1988.

George Clooney

Det är knappt att man känner igen George Clooney utan det silvriga barret, men en gång i tiden var han faktiskt mörkhårig – och med en rejäl lugg. 1988 dejtade han John Travoltas nuvarande fru Kelly Preston, som han också skaffade en gris med. Ja, det är faktiskt sant! Grisen, som hette Max, kom att leva ett riktigt långt liv och dog så sent som 2006.

Annons
En bild på Leonardo DiCaprio 1990.
Leonardo DiCaprio, 1990.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio upptäcktes i unga år och var redan som barn en av Hollywoods främsta stjärnor. Genombrottet kommer i tv-serien Parenthood, som sänds när den här bilden tas, 1990.

En bild på skådespelerskan Gwyneth Paltrow 1993.
Gwyneth Paltrow, 1993.

Gwyneth Paltrow

Innan Gwyneth Paltrow la skådespeleriet på hyllan för att sälja vaginadoftande ljus syntes hon ofta på Hollywoods mest kändistäta fester. 1993 är hon 21 år gammal, aktuell i filmen Flesh and Bone där hon spelar mot Meg Ryan. På premiären tar hon med sig mamma Blythe som dejt.

Annons
En bild på Christian Slater, Tom Cruise, Antonio Banderas, Brad Pitt och Kirsten Dunst, 1994.
Christian Slater, Tom Cruise, Antonio Banderas, Brad Pitt och Kirsten Dunst, 1994.

Kirsten Dunst

1994 slår Kirsten Dunst igenom med dunder och brak i filmen En vampyrs bekännelse. 12 år gammal spelar hon mot stjärnskott som Brad Pitt och Tom Cruise – och det blir en succé. Filmen drar in över 224 miljoner dollar och får även flera Oscarsnomineringar. Här ser vi hela gänget på premiären.

En bild på skådespelerskan Natalie Portman 1994.
Natalie Portman, 1994.

Natalie Portman

Skådespelerskan Natalie Portman är 13 år när hon får sitt stora genombrott i actionfilmen Léon: The Professional. På filmpremiären 1994 bär hon en lurvig fuskpäls, en svart klänning och ett riktigt stort leende.

Annons
En bild på Jennifer Lopez 1995.
Jennifer Lopez, 1995.

Jennifer Lopez

Från Bronx till Hollywood! Jennifer Lopez börjar sin karriär som bakgrundsdansare, men halkar snart in på en skådespelarkarriär innan hon blir känd som sångerska. 1995 är hon en av gästerna på filmpremiären Desperado, där vännen Salma Hayek medverkar.

En bild på skådespelerskan Salma Hayek på premiären av Desperado 1995.
Salma Hayek, 1995.

Salma Hayek

1995 får Salma Hayek sitt stora internationella genombrott i filmen Desperado, där hon spelar mot Antonio Banderas och Steve Buscemi. På filmpremiären samma år är det helrött som gäller från topp till tå.

Annons
En bild på skådespelerskan Kate Winslet 1996.
Kate Winslet, 1996.

Kate Winslet

1996 är Kate Winslet aktuell i Förnuft och känsla, en film som än i dag anses vara en av de allra bästa Jane Austen-filmatiseringarna. På premiären bär Kate en byxdress av spets, ett år innan dundersuccén Titanic släpps på bio.

En bild på popgruppen Spice Girls 1997.
Spice Girls, 1997.

Spice Girls

Såhär glada är tjejerna i Spice Girls när de vinner pris på Brit Awards 1997! Samma år släpps albumet Spiceworld – och resten är så att säga historia.

Annons
En bild på popgruppen Destiny's Child 1998.
Destiny’s Child, 1998.

Destiny’s Child

1998 är Destiny’s Child (då med fyra medlemmar) hetare än någonsin och tar storslam på galan Soul Train Lady of Soul Awards. Gruppen vinner bland annat pris för bästa album (The Writings on the Wall) och plåtas också på röda mattan för allra första gången. Spana in Beyoncé till höger i bilden!

En bild på rapparen Eminem 1990.
Eminem, 1999.

Eminem

1999 är rapparen Eminem musikbranschens största bad boy. När denna bild tas (under Source Hip Hop Awards) har han precis släppt plattan The Slim Shady LP.

Annons
En bild på Maggie och Jake Gyllenhaal, 1999.
Maggie och Jake Gyllenhaal, 1999.

Maggie och Jake Gyllenhaal

Samtidigt som Eminem skapar rubriker går syskonen Gyllenhaal på Vanity Fair-fest i Beverly Hills, 1999. Hur söta?

En bild på Bruce Jenner, Chris Jenner, Kendall Jenner och Kylie Jenner, 2000.
Familjen Jenner, 2000.

Kylie och Kendall Jenner

De små tjejerna i matchande klänningar är såklart systrarna Kylie och Kendall Jenner, långt innan kometkarriärerna med sminkimperium och modevisningar. På filmpremiären av Kejsarens nya stil har de med sig mamma Kris och pappa Bruce, 15 år innan Caitlyn gjorde entré.

Annons
En bild på skådespelerskan Emma Watson 2001.
Emma Watson, 2001.

Emma Watson

Emma Watson tar med sig fjäderboan på filmpremiären av Harry Potter och de vises sten, 2001. Det här är hennes första filmpremiär av många – och hon är bara 11 år gammal.

En bild på skådespelerskan Kristen Stewart 2002.
Kristen Stewart, 2002.

Kristen Stewart

Sex år innan den första Twilight-filmen släpps går lilla Kristen Stewart på filmpremiären av Panic Room! Året är 2002 och Kristen är 12 år gammal.

Annons
En bild på skådespelerskan Blake Lively 2005.
Blake Lively, 2005.

Blake Lively

Du har väl inte glömt Systrar i jeans? Ungdomsfilmen har premiär 2005 och blir skådespelerskan Blake Livelys stora genombrott. På Teen Choice Awards samma år är hon en av gästerna, bara någon vecka innan sin 18-årsdag.

En bild på sångerskan Rihanna 2005.
Rihanna, 2005.

Rihanna

2005 går världsartisten Rihanna på event i lågt skurna jeans, sneakers och magtröja. Samma år släpper 17-åringen debutalbumet Music of the Sun med hitlåten Pon The Replay.

Annons
En bild på sångerskan Taylor Swift, 2006.
Taylor Swift, 2006.

Taylor Swift

Cowboybootsen är självklart på när Taylor Swift går på gala 2006. Det här året släpper hon albumet Taylor Swift, som senare säljer platina – fem gånger om. Det är inte illa för en 17-åring!

En bild på skådespelerskan Emma Stone 2006.
Emma Stone, 2006.

Emma Stone

Känner du igen tjejen med den breda luggen? Japp, det är skådespelerskan Emma Stone! 2006 blir hon inbjuden till lanseringen av klädmärket Replay i Los Angeles och poserar glatt i ett par blåjeans. När bilden tas är hon 18 år gammal.

Annons
En bild på skådespelerskan Jennifer Lawrence 2007
Jennifer Lawrence, 2007.

Jennifer Lawrence

2007 är året då Jennifer Lawrence går på sin första röda matta, iklädd en blå sammetsklänning med spetsvolang. Sex år senare vinner hon en Oscar för sin roll i Silver Linings Playbook – tänk om hon visste det här!

En bild på sångerskan Selena Gomez 2007.
Selena Gomez, 2007.

Selena Gomez

15 år gammal får Selena Gomez en roll i Disney-serien Magi på Waverly Place. Genombrottet är ett faktum och snart inleder hon också en musikkarriär. Den här bilden är tagen på filmpremiären av Surf’s Up 2007, fyra år innan hon och popartisten Justin Bieber blir ett par.

Foto: TT

Stilresa: Blake LivelyBrand logo
Stilresa: Blake Lively

VIDEO: BLAKE LIVELYS BÄSTA RÖDA MATTAN-LOOKS

 

LÄS MER:

Så här ser Angelina Jolie och Brad Pitts barn ut i dag

Kenza Zouitens stilresa genom åren – då och nu 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

The Hills då och nu –så mycket har alla förändrats

Annons