Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Kändisar med olika färg på ögonen

17 jun, 2021 
AvEmma Castman
Kate Bosworth ler på röda mattan
Från Olivia Wilde och Kate Bosworth till Mila Kunis och Paris Jackson. Här listar vi sju kändisar med olikfärgade ögon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 kändisar med olika färg på ögonenBrand logo
7 kändisar med olika färg på ögonen

Att ha olika färg på ögonen är ovanligt, men vissa har det och det kallas för heterokromi. Exakt hur stor del av världens befolkning som har heterokromi är svårt att säga, men enligt Medical News Today handlar det om mindre än en procent.

Här listar vi exempel på stjärnor i Hollywood med olika ögonfärg:

Kate Bosworth

Kate Bosworth

Med ett blått och ett brunt öga är skådespelaren Kate Bosworth kanske den Hollywoodstjärna som är mest känd för att ha olikfärgade ögon. Kontrasten är stor och det är svårt att missa!

Annons

Mila Kunis

Mila Kunis

Mila Kunis olika ögonfärg är däremot svårare att upptäcka, men faktum är att ett öga är mer brunt och ett mer grönt. Enligt amerikanska medier föddes skådisen inte med olikfärgade ögon, utan det är ett resultat av en ögonsjukdom och en efterföljande ögonoperation.

Demi Moore

Demi Moore

Tittar du riktigt noga ser du att Demi Moore har två olika färger på sina ögon – ett hasselfärgat och ett grönt. Vackert, eller hur?

Annons

Olivia Wilde

Olivia Wilde

Olivia Wildes iris består av mer än en färg. De inre ringarna i skådespelarens ögon är nämligen gröna och de yttre är blå.

Alice Eve

Alice Eve

Star Trek-skådisen Alice Eve har ett blått och ett grönt öga. Och även om det är ganska påtagligt har hon i en intervju med Conan O'Brien berättat att det tog hela nio månader för en kille hon dejtade att upptäcka de olikfärgade ögonen…

Annons

Paris Jackson

Paris Jackson

Paris Jackson har, precis som Olivia Wilde, en annan ögonfärg runt yttre iris. Insidan är blå medan ringen längst ut är betydligt mörkare.

Elizabeth McGovern

Elizabeth McGovern

Även den hyllade Downton Abbey-skådisen Elizabeth McGovern har blå ögon med en mörkare ring längst ut. Visst är det fint?

Artikelinspiration: Good housekeeping

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons