Kändisar med olika färg på ögonen

Kate Bosworth ler på röda mattan

Från Olivia Wilde och Kate Bosworth till Mila Kunis och Paris Jackson. Här listar vi sju kändisar med olikfärgade ögon.
17 juni, 2021
0:51

Efter reklamen: 7 kändisar med olika färg på ögonen

(0:51)

Att ha olika färg på ögonen är ovanligt, men vissa har det och det kallas för heterokromi. Exakt hur stor del av världens befolkning som har heterokromi är svårt att säga, men enligt Medical News Today handlar det om mindre än en procent.

Här listar vi exempel på stjärnor i Hollywood med olika ögonfärg:

Kate Bosworth

Med ett blått och ett brunt öga är skådespelaren Kate Bosworth kanske den Hollywoodstjärna som är mest känd för att ha olikfärgade ögon. Kontrasten är stor och det är svårt att missa!

Mila Kunis

Mila Kunis olika ögonfärg är däremot svårare att upptäcka, men faktum är att ett öga är mer brunt och ett mer grönt. Enligt amerikanska medier föddes skådisen inte med olikfärgade ögon, utan det är ett resultat av en ögonsjukdom och en efterföljande ögonoperation.

Demi Moore

Tittar du riktigt noga ser du att Demi Moore har två olika färger på sina ögon – ett hasselfärgat och ett grönt. Vackert, eller hur?

Olivia Wilde

Olivia Wildes iris består av mer än en färg. De inre ringarna i skådespelarens ögon är nämligen gröna och de yttre är blå.

Alice Eve

Star Trek-skådisen Alice Eve har ett blått och ett grönt öga. Och även om det är ganska påtagligt har hon i en intervju med Conan O'Brien berättat att det tog hela nio månader för en kille hon dejtade att upptäcka de olikfärgade ögonen…

Paris Jackson

Paris Jackson har, precis som Olivia Wilde, en annan ögonfärg runt yttre iris. Insidan är blå medan ringen längst ut är betydligt mörkare.

Elizabeth McGovern

Även den hyllade Downton Abbey-skådisen Elizabeth McGovern har blå ögon med en mörkare ring längst ut. Visst är det fint?

Artikelinspiration: Good housekeeping

Foto: TT

Missa inte

12 galna (och hemska) rykten och konspirationsteorier från Hollywood

Så sjukt om det stämmer!

Kändisarna som blivit dumpade av andra kändisar på ett riktigt hemskt sätt

Vilken mardröm!

8 gånger kändisar attackerat paparazzi – och blivit fångade på bild

Knytnävar, polis och krossad kamera.