Inspireras av kändisarna – fina barnnamn från 2021

Carina Berg, Elsa Hosk, Kenza

2021 blir ett riktigt babyboom-år i kändisvärlden. Listan av kändisar som firade in 2021 som gravida är lång, och nu har många av bebisarna fötts. Kolla in, och inspireras av, alla de fina babynamnen här.
29 mars, 2021
Här är de mest populära namnen på bebisar 2020
0:59

Efter reklamen: Här är de mest populära namnen på bebisar 2020

(0:59)

Slå på ljud

Ja, bebisnyheterna har onekligen avlöst varandra det här året. Här är exempel på några kändisar som fått barn 2021:

Kändisbebisar födda 2021 – så heter de

Pebble

I slutet av februari föddes Penny Parnevik och Douglas Murrays andra barn, dottern Pebble. Storebror Atticus är 1,5 år.

Juno

Juno Karin Elsa Berg. Så heter Carina och Erik Bergs nyfödda dotter, som såg dagens ljus i mitten av mars.

Danilo

Kenza Zouiten och Aleks Subosic fick i början av mars sin andra son, som fick namnet Danilo. Så fint!


Julian, Herbert, Folke

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias nytillskott fick namnen: Julian Herbert Folke. Namnet Julian har ingen kunglig anknytning, utan valdes helt enkelt för att prinsparet tyckte att det var ett fint namn. Vi gissar att även lillprinsens mellannamn kommer att stiga i popularitet de närmaste året?

Ilse

Julia Bergman är sedan tidigare mamma till Milan och Zelda, och i början av februari fick hon och Dennis Everberg sin andra gemensamma dotter, Ilse.

August

Skådespelerskan Mandy Moore blev mamma för första gången när sonen August kom till världen. Namnet knyter ihop säcken genom att paret fick veta att de var gravida i just Augusti, en månad som dessutom på engelska börjar på A som i Amanda (Mandy Moores födelsenamn) och slutar på T som i Taylor (Goldsmith), bebisens pappa.

Mae

Hillary Duff och Matthew Koma blev nyligen föräldrar till sin andra dotter, som de döpt till Mae James Bair. Storasyster heter Banks Violet Bair och storebror heter Luca.

Tuulikki

I mitten av februari föddes Elsa Hosk och danske Tom Dalys dotter ”Tuuli”, vars fullständiga namn är Tuulikki Joan. Tuulika betyder liten vind på finska, och är namnet på en finsk skogsgudinna. Tuuli är döpt som en hyllning till Elsas finska mamma Marja, som också hon heter Tuulikki.

Sylvester, Apollo

I början av mars födde modellen Emily Ratajkowski sitt första barn, sonen Sylvester Apollo Bear. Pappa är Sebastian Bear-McClard.

Vilda

Den 23 juni i år blev Carolina Gynning och Viktor Philipson föräldrar till dottern Vilda. Vilda är Carolinas tredje barn, och Viktors första.

Cosmo

Efter en minst sagt hemlighetsfull graviditet bekräftade till slut stjärnparet Scarlett Johansson och Colin Jost att de blivit föräldrar till en son som de gett namnet Cosmo. Paret har däremot inte publicerat någon bild på sin nya familjemedlem.

Francis

I oktober blev Maja och Victor Nilsson Lindelöf föräldrar till en son vid namn Francis. Paret har sedan tidigare sonen Ted Louie.

Alba

Influencerparet Ida Warg och Alexander Pärleros blev föräldrar för andra gången i oktober i år. Tillsammans fick de dottern Alba.

Frank

I början av november blev Hanna Widell och Philip Lindh föräldrar till en liten son vid namn Frank.

Dante

Även artisten Mariette och fästmön Isabelle Grönqvist blev föräldrar till en liten pojke i november. De har gett sin son namnet Dante.

Foto: Instagram/TT