Kändisar som lämnat rampljuset och nu har helt vanliga jobb

Kändisar som lämnat rampljuset och nu har helt vanliga jobb

Ett liv i rampljuset är inte för alla. Här listar vi sex exempel på skådespelare som trots lysande karriärer inom filmens värld valt att lämna branschen för helt andra jobb.
03 juni, 2022
1:39

Efter reklamen: 7 kändisar som använder ett påhittat namn

(1:39)

Slå på ljud

Många drömmer om ett glammigt liv i Hollywood, men det är faktiskt inte för alla. Här listar vi sex exempel på stjärnor som valt att lämna rampljuset och byta jobb.

Nikki Blonsky

NIKKI BLONSKY
Jerry Watson

Musikalstjärnan Nikki Blonsky fick sitt stora genombrott som Tracy Tumbland i Hairspray, en rolltolkning som belönades med priser på Critics’ Choice Awards samt nomineringar på både Golden Globe och SAG Awards.

Trots framgången valde Nikki kort därefter att lämna skådespelarbranschen och utbilda sig till makeup-artist. I dag ägnar hon sig bland annat åt sociala medier och en del mindre skådespelarjobb.

Mary-Kate och Ashley Olsen

MARY-KATE OCH ASHLEY OLSEN
Rights Managed

Tvillingarna Olsen är fortfarande välkända i Hollywood, men från att ha spelat i en rad populära serier och filmer så som Huset fullt, Tvillingarnas äventyr på Bahamas och En galen dag i New York till att sluta skådespela i början av 2010-talet.

I stället valde de att sadla om till modedesigners och i dag driver de det exklusiva märket The Row, känt för sina tidlösa looks och förenklade former.

Jennifer Stone

JENNIFER STONE
Mitchell Haddad/Disney Channel/Kobal/REX

Den före detta Disney-stjärnan Jennifer Stone spelade bland annat rollen som Harper i Magi på Waverly Place tillsammans med Selena Gomez, men valde att lämna rampljuset och utbilda sig till sjuksköterska.

Jennifer ska bland annat ha kämpat i frontlinjen av covid-19.

Teddy Dunn

TEDDY DUNN
©Warner Bros/Courtesy Everett Collection

I den populära tv-serien Veronica Mars spelade Teddy Dunn rollen som Duncan Kane. 2009 valde han dock att lämna rampljuset och sluta skådespela.

I stället satsade Teddy på juridik, och titulerar sig numera ”Assistant United States Attorney at the United States Attorney's Office District of Columbia”.

Artikelinspiration: Mirror, Buzzfeed

Foto: TT