Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Kända serier där svenska skådisar medverkar

01 jun, 2022 
AvEmma Castman
Kända serier där svenska skådisar medverkar
Visste du både Desperate Housewives, Vikings och Succession har svenska skådespelare i casten? Spana in fler exempel på populära serier här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är Bill Skarsgårds skådespelarkarriär – 2000-2022Brand logo
Här är Bill Skarsgårds skådespelarkarriär – 2000-2022

Det finns en hel del heta svenska skådespelare i Hollywood, men har du koll på vilka produktioner de faktiskt medverkar i? Här listar vi sju exempel på kända tv-serier där svenska skådisar medverkar.

Desperate Housewives

DESPERATE HOUSEWIVES

Den svenska skådespelaren Helena Mattsson är relativt okänd på hemmaplan, men annat är det i Hollywood. 2010 landade hon nämligen en roll i den populära serien Desperate Housewives där hon spelar Irina, flickvän till Toms och Lynettes son. Sammanlagt är Helena med i tre avsnitt.

Annons

Succession

Hyllade Succession vann kategorin bästa dramaserie både på Golden Globe-galan och Emmygalan 2020. I säsong tre får serien ett svenskt tillskott i casten, och det är av ingen mindre än Alexander Skarsgård som spelar rollen som Lukas Matsson, en framgångsrik och konfronterande it-entreprenör och chef.

Chernobyl

CHERNOBYL

Förutom att den hyllade serien Chernobyl regisserades av svensken Johan Renck fanns flera skådespelartalanger med i rolluppsättningen. Närmare bestämt Fares Fares, Stellan Skarsgård, David Dencik, Adam Lundgren och Alexej Manvelov. Fares spelade rollen som Bacho, Stellan rollen som Boris, David rollen som Gorbachev, Adam rollen som Brazhnik och Alexej rollen som Garo.

Annons

The White Queen

Den amerikansk-brittisk dramaserien The White Queen är baserad på Philippa Gregorys bokserie om Rosornas krig. Serien hade premiär 2013 och faktum är att svenska Rebecca Ferguason spelar huvudrollen Elizabeth Woodville.

Vikings

VIKINGS

Vikings tog minst sagt världen med storm när den hade premiär 2013, och visste du att flera svenskar finns med i casten? Vi tänker till exempel på Gustaf Skarsgård, Josefin Asplund och Alicia Agneson. Gustaf spelade rollen som Floki, Josefin rollen som Astrid och Alicia rollerna som Freydis och Katia.

Annons

How I Met Your Mother

Sist men inte minst, How I Met Your Mother, där ingen mindre än den svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman har medverkat. Den populära komediserien hade premiär 2005 och sammanlagt har nio säsonger sänts. Malin spelade rollen som Stella i ett avsnitt 2010.

Nobel

NOBEL

Den norska tv-serien Nobel vann Prix Europa-priset för bästa europeiska tv-film eller miniserie 2016, och visste du att den svenska stjärnan Tuva Novotny medverkar i produktionen? Hon spelar nämligen rollen som Johanne Riiser.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons