Kakan Hermansson: Talang har fått mig att uppleva känslor jag aldrig trodde skulle komma

Kakan Hermansson: Talang har fått mig att uppleva känslor jag aldrig trodde skulle komma

I kväll, klockan 20:00 i TV4, är Talang tillbaka. Programleder gör Pär Lernström och i juryn sitter Alexander Bard, David Batra, LaGaylia Frazier – och ELLEs bloggare Kakan Hermansson.
18 mars, 2017

Vilken var din första tanke när du fick frågan att vara med i Talang-juryn? Hur gick tankegångarna innan du tackade ja (eller sa du ja direkt)?

– Jag tänkte: ”Nä men Talang, vad är det för konstigt program?” Jag kände Bert Karlsson-vibbar och det kändes inte alls lockande. Men efter att producenten övertalat mig om att formatet såg annorlunda ut och att dom gjorde en stark nysatsning sa jag ”Ok, vi ba kör!”

Hur kompletterar ni varandra i juryn?

– Vi är så extremt olika! David tillåter sig att vara tramsig, LaGaylia är så positiv och ärlig och Bard är Bard, en sur gubbe som tror att han vet allt. Jag tar mitt jobb på så stort allvar känner jag, försöker var tålmodig men det går ju inte alltid. Det har varit så kul att lära känna David bättre, han är verkligen så mycket mer än det vi ser på tv, och LaGaylia är en force of energy.

LÄS OCKSÅ: KAKAN HERMANSSONS NYA SUPERJOBB

Vad är roligast med att jobba med Talang?

– Det är ju ett bussigt jobb och program generellt, att som jury få ta del av modiga människor (och djur), som är skitbra på det dom gör, ganska dåliga på det som gör och som övat och tränat i tusentals timmar. Vi sitter bara ner och tycker till. Jag har upplevt känslor som jag inte trodde skulle komma, jag har varit så jävla arg, så brutalt ledsen, stolt och hatat sveriges asylpolitik ännu mer.

Vad kan vi tittare se fram emot i år?

– Tobaken är stark, ni kommer få se saker ni inte visste fanns. Jag trodde att jag skulle älska sång, men har blivit förvånad över mängden hyss som går att skapa på en scen.

Juryfolk gråter ju en del under sådana här produktioner. Grät du över något?

– Jodå, jag grät. Jag är ju en väldigt blödig person, inte som Pär Lernström men nästan. Med alla nummer följer ju alltid en historia, och några av de historierna har varit riktigt jobbiga, men också burit på hopp. Jag har ibland blivit så peppad och imponerad att jag blivit tårögd.

Idol, På Spåret och nu Talang, hur folklig är du?

– Jag är sjukt folklig! Men inte som Carola eller Tomas Ledin, för jag har ju en åsikt, eller flera. Jag är en ny slags folklighet, en stötig men ändå go.

Om du hade ställt upp i Talang själv, vad hade varit din talang?

– Jag har inga dolda talanger, jag är en öppen bok, skryter om allt jag kan. Fast en del verkar ju ha missat att jag är bäst på keramik, att jag är utbildad keramiker.

LÄS OCKSÅ: KAKANS BEAUTYBLOGG PÅ ELLE.SE

Berätta om dina kläder i Talang, har du tänkt något där? Och beautyn, har du alltid samma person som sminkar dig? Vad har du för krav när det gäller hår och make?

– Pamela Bellafesta har stylat mig, och jag har ju rätt mycket åsikter i varje detalj. Vi har kört mycket svenskt under de första sex avsnitten: Rodebjer, Josephine Bergqvist, Diana Orving och Dagmar.

På livesändingarna hoppas jag på lite mer extra allt, i kläder och smycken och hår. Jag hoppas att vi krämar på, gärna med Ida Klamborn och rosa fluff. Maria Norrfors, som sminkade mig på Idol, har fått göra vad hon vill med mitt ansikte, men jag har ökat highlightern när hon tittat bort, det blir tydligen inte så bra på tv, men vem bryr sig.

Foto Tv4, Nina Holma