Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Julia Lyskova om nya jobbet: “Det är som att vara förälskad”

30 sep, 2021 
AvElin Jonsson
julia lyskova
”Jag är nykär”, berättar Julia Lyskova när hon talar om sina vänner som hon uppskattar mer än någonsin. Men det är inte bara det som är nytt i Julia Lyskovas liv, hon har blivit med ännu en podcast och just nu rullar true crime-dokumentären Högt Spel på streamingtjänsterna.
För ELLE berättar hon om nya jobbet – och så klart om sin ångest.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Trailer – Thunder in my heart skapad och skriven av Amy DeasismontBrand logo
TV: Trailer – Thunder in my heart skapad och skriven av Amy Deasismont

– Det är väldigt kallt idag så jag känner mig lite frussen. Det är som att dom inte satt på värmen ännu, tror jag. Alltså jag har lagt en tjocktröja och brallor precis bredvid sängen så att jag så fort jag vaknar kan klä på mig det! Så jag inte liksom ligger i sängen i tre timmar till eftersom det är så kallt, börjar hon samtalet och slår fast att hon skulle känna skam över att tillbringa lång tid i sängen.

Julia Lyskovas dag har precis börjat när vi når varandra på telefonen, senare ska hon på terapi och efter det väntar lite mingel på event. Och i vårt samtal avslöjar hon hux flux att hon är med i den kommande biofilmen Göta kanal 4 – Vinna eller försvinna som har planerad premiär under 2022. För regin står Emma Molin, känd från SVT:s Grotesco.

Annons

– Jag mår bra, och vi har precis blivit klara med inspelningen av Göta kanal 4, där jag har en biroll. Vilket är väldigt roligt, men jag blir alltid lite deppig när en produktion är över. ”Vem är jag och vad ska jag göra nu? Finns det ens några jobb här framöver?”. Jag får lite framtidsstress men så är ju frilanslivet. När man är inne i något projekt så får man sitt kreativa utlopp och sitt ekonomiska... inlopp!, förklarar Julia Lyskova som också nyligen gjorde sin skådisdebut i Amy Deasismonts Thunder in my hart.

Julia Lyskova och Axel Winqvists nya podcast Högt Spel

Vanligtvis hör vi Julia Lyskova öppna upp om sitt liv i podcasten Daddy Issues som hon har ihop med Julia Frändfors – och nu har hon blivit med ännu en podd! Tillsammans med Axel Winqvist hör vi nu Julia Lyskova i nya satsningen Högt Spel, en dokumentärserie som avslöjar några av världens värsta bedragare och svindlare genom tiderna. Något som Julia känner är ”superkul”, och samtidigt lite av en utmaning.

Annons

– I nya podcasten handlar det mer om att fokusera på HUR man lägger fram informationen. Det är helt i motsats till Daddy Issues där jag liksom bläddrar ut mig själv, säger hon.

– Det har fungerat väldigt bra, för det påminner om varandra, båda är ju poddar i ljudformat. Men i Högt Spel – där blir det lite mer som teater. Alltså det liknar det arbetet. Det finns en text som jag ska förhålla mig till, och budskapet är nedskrivet så jag tänker mer på hur jag betonar saker och hur jag uttrycker mig. Det är mer dramaturgiskt arbete. En färdiga historia som ska levereras.

– Nu fokuserar jag mer på berättelsen än mitt privatliv, och detta är mer ett hantverk.

Julia lyskova och Axel Winqvist i nya podden Högt spel.
Julia Lyskova med nya kollegan Axel Winqvist – en av skaparna och rösterna bakom P3 ID och P3 Musikdokumentär.

Julia Lyskovas jakt på sinnesro

Julia Lyskova har lite arbete kvar med podcasten Högt Spel, men efter det har hon inget planerat framöver. Därför passar hon bland annat på att rensa ut hela lägenheten.

Annons

– Just nu är jag, haha, väldigt stressad över att det är så mycket saker i mitt hem. HUR MYCKET SAKER KAN MAN HA? Eller alltså jag har väl inte mer saker än andra. Men jag reagerar på att det är saker, saker, saker, saker överallt. Jag blir lite stressad och äcklad.

– Jag försöker med den här rensningen få lite ro i min annars väldigt stökiga hjärna. Så min tanke nu är att om jag blir av med massa prylar så kan jag hålla rent. Och därmed få lite sinnesro.

”Att arbeta kreativt är som min fristad”

På tal om sinnesro, så pratas det mycket om ångest och den psykiska hälsan i Daddy Issues. På frågan om hennes ångest någonsin påverkat henne i andra jobbsammanhang, slår Lyskova fast att hon mår som bäst när hon arbetar.

– Alltså! När jag arbetar kreativt så blir det min fristad, för man upplever så starka känslor, som oftast är starkare än ångesten. Och starka andra positiva känslor blir så mycket mer motiverande. Det är som att vara förälskad, när jag är kär har jag mindre ångest. Och när jag får chansen att arbeta kreativt så är jag så jävla glad över att få göra det.

Annons

– När jag är upptagen tillåter jag inte min ångest störa. Men om jag är ledig och sitter och stirrar ut genom fönstret så finns där inget som är viktigare än min ångest, och då kommer den, haha. Men verkligen, jag SKITER i min ångest när jag har jobb! Dels får jag mindre ångest av att arbeta, skulle den komma åsidosätter jag den, jobbet ska göras, slår hon fast.

Julia Lyskova är nykär – i sina bästisar

När Julia Lyskova inte jobbar eller rensar ut alla sina pinaler i jakten på sinnesro, försöker hon ta tillvara på sina lediga dagar tillsammans med sin sambo tillika pojkvän Jacob Stengård, och sina vänner.

– En sak som jag uppskattar är att jag på något sätt hittat tillbaka, och blivit nykär i mina vänner. Och det är så fucking mysigt, jag tycker så mycket om dom. Det var en period där jag umgicks med så otroligt många människor, vilket gjorde mig ganska trött. Och det var knappt jag tänkte på vilka jag umgicks med. Men nu är det snarare så att jag väljer att träffa dom som jag verkligen känner att jag mår bra av, och tycker om!

Foto: TT/Acast/Redgert Comms

TV: Edvin Törnblom om nya podden "Stammis"Brand logo
TV: Edvin Törnblom om nya podden "Stammis"

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons