Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Julia Heveus spelar Ninas dotter Christina i Vår tid är nu

19 sep, 2019 
AvEmma Castman
Säsong tre av Vår tid är nu, Christina och Nina
I den nya säsongen av Vår tid är nu har Ninas dotter Christina och Maggans son Uno vuxit upp och blivit unga vuxna. Rollerna görs av Julia Heveus och Oskar Laring – som båda debuterar i tv-rutan. Hör dem berätta om arbetet med serien.
Annons

Sedan Vår tid är nu hade premiär i oktober 2017 har serien slagit rekord efter rekord. Enligt SVT ska omkring två och en halv miljoner tittare ha sett varje avsnitt sedan start – och seriens tredje säsong ser inte ut att bli ett undantag. Siffror som gör programmet till den största dramasuccén på över ett decennium.

Julia Heveus och Oskar Laring om Vår tid är nuBrand logo
Julia Heveus och Oskar Laring om Vår tid är nu

Säsong tre av Vår tid är nu har premiär i oktober och serien kommer att utspela sig mellan 1968 och 1971. Förutom att det är en omvälvande tid i samhället under dessa år inleds även en nattklubbsera i Stockholm – och flera nya ansikten presenteras.

Två av nykomlingarna heter Oskar Laring, 29, och Julia Heveus, 23, och de spelar rollerna som Maggans son Uno och Ninas dotter Christina, karaktärer som gått från att vara små barn till att bli unga vuxna – och nu ha bärande roller.

– Det kändes helt galet när jag fick veta att jag fått rollen som Christina. Jag grät och skrek: ”Du skojar, du skojar”. Det var verkligen så häftigt, säger Julia Heveus när vi träffar henne.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Vår tid är nu säsong tre. Rollen som Christina spelas av Julia Heveus
Rollen som Christina spelas av debutanten Julia Heveus. Foto: Johan Paulin/SVT

Julia Heveus och Oskar Laring debuterar i tv

Julia och Oskar kommer närmast från Calle Flygares scenskola i Stockholm, och bortsett från mindre skolprojekt är rollerna som Christina och Uno de första de tar sig an. Debutjobb som de beskriver som både overkliga, spännande och läskiga.

Annons

– Att få det här som första projekt har verkligen varit overkligt. Men det har känts så skönt att vi har haft varandra, att man slipper vara helt ensam som nykomling, säger Oskar, och Julia tar vid:

– Ja, vi var ett par stycken som kom in som nya i den tredje säsongen och det har varit så skönt. De andra har ju jobbat tillsammans i flera år, och det kändes lite läskigt att komma in i en sådan grupp först. Men alla, både bakom och framför kameran, har verkligen varit välkomnade och öppna. Jag var jättenervös första dagen, men sen har det verkligen känts som att jag har varit en i gänget.

Oskar Laring spelar Uno i Vår tid är nu, säsong 3
Oskar Laring spelar Maggans son Uno i Vår tid är nu. Foto: Johan Paulin/SVT

Nu är ni färdiga med filmandet – var det som ni föreställt er?
Oskar: Både jag och nej skulle jag säga. Innan vi började filma gick man ju och funderade på hur det skulle vara, och jo – det mesta har stämt överens med hur jag föreställde mig det. Alla känslor får verkligen komma fram i ett sånt här projekt. Det har varit både nervöst, roligt och jobbigt. Men självklart mest roligt.
Julia: Varenda grej vi har gjort har ju varit för första gången, och det var väldigt svårt att föreställa sig hur det skulle vara. Sen gick det ganska snabbt att komma in i hur allt fungerade, men det var absolut konstigt första dagen.
Vad händer härnäst? Har ni fått mersmak och vill fortsätta med skådespeleriet? 
Julia: Ja, jag vill bara fortsätta göra intressanta och spännande roller, och hoppas att något sådant dyker upp. Jobba, jobba, jobba – helt enkelt.
Oskar: Samma här. Jag har verkligen fått mersmak, och det är framför kameran jag vill stå.

Vår tid är nu, säsong 3, har premiär den 28 oktober 2019
Delar av ensemblen i Vår tid är nu: Calle (Charlie Gustafsson), Angelo (Simone Coppo), Nina (Hedda Stiernstedt), Christina (Julia Heveus), John (Morten Vang Simonsen), Bellan (Rasmus Troedsson), Gustaf (Mattias Nordkvist), Uno (Oskar Laring), Maggan (Josefin Neldén), Peter (Adam Lundgren). Foto: Carl-Henrik/SVT

Även Agnes Bolmgren Lindström, känd från Tårtgeneralen och Lyrro – Ut & Invandrarna, och Guldbaggenominerade Evin Ahmad är nya ansikten i säsong tre av Vår tid är nu. Serien har premiär på SVT och SVT Play den 28:e oktober.

Foto: Johan Paulin/SVT

Läs mer:

Annons