Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Josephine Bornebusch om serien ”Älska mig”: Jag vill gärna göra allt

09 okt, 2019 
Josephine Bornebusch tv-serie Viaplay Älska mig
Hon är aktuell med tre serier där hon regisserar och skådespelar. Två av dem har hon dessutom skrivit eller skriver på. ELLE möter Josephine Bornebusch inför premiären av hennes serie ”Älska mig”.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vi pratar karriär med högaktuella Josephine BornebuschBrand logo
Vi pratar karriär med högaktuella Josephine Bornebusch

Det var egentligen inte meningen, är svaret på frågan om hur det kommer sig att Josephine Bornebusch spelar huvudrollen i Älska mig, tv-serien i sex delar som hon även skrivit och regisserat.

ELLE träffar henne på Grand Hotel i Stockholm under en pressträff för höstens kommande program. I ett rum på övervåningen som kryllar av Hollywoodfruar, sportkommentatorer, journalister och fotografer berättar hon om serien, som äntligen blivit av.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Tanken var att jag skulle skriva den. Och jag hade en önskan om att regissera men jag visste inte om någon skulle våga låta mig göra det. Sedan tyckte Viaplay att det ju är min story, så då fick jag regirollen. Sen sa dem att den ju är väldigt skriven utifrån hur jag pratar och är och att jag väl ska göra rollen själv. Och då kände jag att ja, det kanske jag ska, säger hon.

Längtar efter kärleken

Till skillnad från sin karaktär Clara, är Bornebusch gift och har två barn. Clara hittar inte rätt i kärleken. Hon längtar efter att hitta en man, har dejtat mycket och är trött på det.

Annons

– Så springer hon in i Peter (Sverrir Gudnason), som är allt som hon inte trodde att hon skulle träffa. Clara är överläkare, bor i en fin lägenhet och har det bra ställt. Peter är modell. Att leva med honom är kanske lite jobbigare än hon trodde. Hon funderar på hur folk runt omkring henne ska ta det istället för att bara öppna upp sig och erkänna att hon är jättekär i honom.

Det är mycket sex och det är kyssar och det är naket

Kan du känna igen dig i Clara på något sätt?

– När jag skrev henne så tänkte jag ”men det här är ju en skön tjej”. Men när jag sitter i klippningen tänker jag bara ”fy fan vad hon är jobbig”. Hon är velig och störig. Men i vissa tankar känner jag igen mig jätteväl. Många av situationerna är i stort sett kopierade från folk i min närvaro, alltså rakt av.

Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason i Älska mig på Viaplay
Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason spelar kärlekspar i Älska mig. Foto: Viaplay

En serie med mycket hångel

Älska mig är dråplig. Den innehåller mycket kärlek men även mycket sorg och klassas som en dramakomedi där vi får följa tre generationer. På Instagram har Bornebusch publicerat en kavalkad av kyssar mellan karaktärerna.

Annons

Är det en superhånglig serie?

– Den handlar om kärlek så det är mycket sex och det är kyssar och det är naket. Så ja, det är det ju. Och det insåg jag ju ganska sent i skedet att… Alltså det blir ju lite surrealistiskt när jag sitter och först skriver serien…

…För då visste du inte att du skulle göra rollen?

– Nej, då var inte tanken att jag skulle spela henne. Sen skulle jag ju casta. Och då blir det ju så att okej nu har du alltså skrivit en roll där du har sex med en manlig modell som du själv ska casta. Det blir ju helt bisarrt. Men det kändes väldigt givet vem som skulle göra rollen. Därför att Sverrir är så otroligt professionell och det kändes som att jag behövde någon som är trygg i att ta sig an det utan att det blir konstigt.

Josephine Bornebusch regisserar
Bornebusch har skrivit ”Älska mig”, regisserar och spelar huvudrollen. Foto: Frida Wendel

Jobbar med flera tv-serier samtidigt

Parallellt med Älska mig är hon aktuell med både roll och regi av flera avsnitt i Solsidan. Hon jobbar samtidigt på en ny tv-serie ihop med Jonas Karlsson där de båda skriver, ska regissera och spela huvudrollerna. Och göra nya originallåtar. Dessutom blev det redan innan premiären klart att Älska mig får en andra säsong.

Annons

– Ibland önskar jag att det fanns fler timmar på dygnet. Men jag är ju inte helt ensam. Jag har superteam bakom mig. Man får hitta luckor och jobba kvällar. Men de här grejerna har ju inte fallit i mitt knä. Jag har ju skapat dem själv för att det är något jag brinner för och då blir det ju att man gärna sitter med det på semestern.

Din karaktär Clara är upprörd på sociala medier och säger att ”alla ska bara vara så snygga”. Vad är dina tankar kring det?

– Det är komplext. Clara går väldigt hårt ut och sen får hon alltid backa. Hon snackar ju skit om det samtidigt som hon postar sig själv på Instagram en kvart senare med snygg min. Men jag tycker absolut att det har gått till extremen och att det ibland verkar viktigare att sitta och fota sina barn än att vara med sina barn. Men ibland är ju jag också en del av det. Jag är både för och emot.

Man kan inte göra en serie som passar alla

Josefine Bornebusch Älska mig serie på Viaplay
Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

Det känns som att du visar upp en ofiltrerad bild av familjelivet på Instagram.

– Jag postar grejer när jag tycker att det är kul. Det är inte någon taktik bakom det, att ni ska tycka att jag är en sån mamma eller en sån arbetande person. Det är mer en skojig händelse.

Annons

Vad är framtidsplanerna? Att fortsätta regissera?

– Jag vill gärna göra allt. Det är så hård konkurrens som skådis så man kan inte bara jobba med det och klara sig. Så jag tänker att jag vill skriva, regissera och skådespela. Det är ju skönt att ha flera ben att stå på.

Vad tror du om mottagandet? Tänker du på sånt?

– Ja, men det gör man ju såklart och jag är livrädd för det, haha. Men jag försöker tänka att man inte kan göra en serie som passar alla. Jag har försökt fokusera på att göra en serie som jag själv vill se och det tycker jag att jag lyckats med.

Älska mig har premiär på Viaplay den 11 oktober.

LÄS MER:

Älska mig är den nya serien av Josephine Bornebusch – se teasern

Nya serier och filmer på Viaplay i oktober 2019

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons