Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Josephine Bornebusch gör relationsserie om social distansiering

08 maj, 2020 
AvNina Nyström
Gillade du Josephine Bornebuschs Älska mig? Här kommer goda nyheter! Redan i höst kommer hennes nya relationsserie Orca – som behandlar ett mycket aktuellt ämne; social distansering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vi pratar karriär med högaktuella Josephine BornebuschBrand logo
Vi pratar karriär med högaktuella Josephine Bornebusch

Josephine Bornebusch har under vintern gjort succé med serien Älska mig på Viaplay. Även i Orca står hon för både manus och regi och hela projektet har gått i en rasande fart. Idén pitchades för produktionsbolaget så sent som i början av april, har inspelningsstart nu i maj och vi kommer alltså att få se serien i rutan redan i höst.

Hur hanterar vi relationer i isolering?

Serien beskrivs som följande: ”Ett antal människor som konfronteras med livets svåraste frågor samtidigt som de tvingas att isolera sig. Hur hanterar vi behov av närhet, felaktiga livsval, trasiga relationer, ensamhet, och en mammas sista önskan, utan att vara nära varandra?”. 

Rollfigurerna kommunicerar via telefoner eller webbkameror och något traditionellt filmteam är inte involverat eftersom skådespelarna till stor del filmar sig själva. Det gör också serien coronasäkrad.

Men även om det inte är någon tvekan om varifrån idén vuxit, kretsar handlingen inte kring en pandemi.

Annons

– Det handlar om människor i isolering och hur närhet och känslor uttrycks när vi inte kan vara fysiskt nära varandra, säger Josephine Bornebusch till Spoiler Alert.

De har huvudrollerna i Orca

På rollistan finns bland andra Johan Rheborg, Erik Johansson, Alba August, Marie Göranzon och Vera Vitali.

Namnet Orca anspelar både på att orka med, och på det latinska namnet för späckhuggare, vilka anses vara ett av de mest sociala djuren.

Till hösten har även säsong två av Älska mig premiär på Viaplay. Precis som med första omgången har Josephine Bornebusch skrivit manus och regisserat, därtill spelar hon en av huvudrollerna.

Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

LÄS MER:

Älska mig är den nya serien av Josephine Bornebusch – se teasern

Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson sjunger i nytt musikdrama

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons