Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Josefine Jinder om relationen till sonens pappa efter uppbrottet

23 jun, 2022 
AvSaga Pettersson
Josefine Jinder om relationen till sonens pappa efter uppbrottet
För snart två år sedan blev Josefine Jinder mamma till sonen Gio och pappan till sonen är hon inte längre tillsammans med.
Nu berättar hon hur de delar på vårdnaden om sonen och hur deras relation ser ut idag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stilsnack med Josefine JinderBrand logo
Stilsnack med Josefine Jinder

Josefine Jinder, känd under artistnamnet Little Jinder, har precis släppt en ny platta. Albumet som fått titeln Salta diamanter har vi kunnat lyssna på sedan i fredags, och på den finns låtar om sånt vi är vana vid att höra henne sjunga om – som brustna hjärtan och relationer som inte fungerar.

Det finns också något vi inte hört henne sjunga om förut, sin son.

Sjunger om sonen Gio

I september 2020 blev Josefine Jinder mamma till sonen Gio. Låten Jordens salt handlar om honom.

– Jag har ju skrivit kanske sju låtar om min son, och slängt dem rakt åt helvete och ba det här kan man inte ägna sig åt. Det är för jävla.. Det går inte att skriva, det går inte! Det blir så kladdigt och sentimentalt och man ba usch. Jag vill inte lyssna på andra som sjunger om sina barn, säger hon i podcasten Värvet och fortsätter:

Annons

– Det går inte att skriva på riktigt om det, hur beskriver man det som är absolut viktigast för en. Hur ska man göra det utan att det blir helt sjukt.

Little Jinder
Little Jinder.

Så är relationen till sonens pappa efter separationen

Josefine Jinder är inte längre tillsammans med pappan till sin son. Idag har de delad vårdnad om Gio.

– Vi kör två-två-tre. Man har två dagar, två dagar och varannan helg så det inte går för lång tid emellan. Det funkar jättebra, i alla fall hittills. Det är ganska nytt, men det funkar också bra mellan mig och pappan, säger Josefine i en intervju med Aftonbladet.

Hon berättar vidare att hon känner en sorg över att relationen inte höll. Men samtidigt att det hade kunnat vara mycket värre.

Annons

– Det är klart det var. Vi var bra vänner innan vi var tillsammans och det känns som att det finns en vänskap att falla tillbaka på. Det hade nog varit en större sorg om det hade funnits något sår som aldrig skulle gå att reparera eller konflikter som låg framför oss. Det var sorgligt att det tog slut, men det hade kunnat vara så jävla mycket värre.

Men att börja dejta någon ny är inte aktuellt, i alla fall inte för nu.

– Jag tycker det är chockerande hur lite folk raggar på mig. Får jag DM på Instagram så är det sinnessjuka personer. Jag har också varit så inne i skivan och min son. Jag står inte i skilsmässodiket på Riche ännu. Det får vänta lite.

Josefine Jinder är dotter till Åsa Jinder

Josefine Jinder är dotter till Åsa Jinder, som på 70-talet blev Sveriges yngsta riksspelman genom tiderna på nyckelharpa, 15 år gammal. Sedan följde flera år på scenen. Nu har Little Jinder gått i samma fotspår.

Backstage med Josefine JinderBrand logo
Backstage med Josefine Jinder

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons