Josefine Jinder om att vara ensamstående mamma efter separationen

Josefine Jinder om att vara ensamstående mamma efter separationen från sonens pappa

Josefine Jinder, känd under artistnamnet Little Jinder, berättar nu för första gången om separationen från sonens pappa och livet som ensamstående mamma.
30 mars, 2022
1:11

Efter reklamen: Det här är Josefine Jinder

(1:11)

Slå på ljud

Josefine Jinder, känd under artistnamnet Little Jinder, släppte i fredags ny musik efter nästan två år. Singeln Solnedgångar är det första vi får höra från det som sedan blir ett album. När hon gästar Efter fem berättar hon att hon med den kommande plattan jobbar på ett helt annat sätt än vad hon gjort tidigare. Förut gjorde hon allt själv, nu jobbar hon ihop med andra.

Little Jinder om att vara ensamstående mamma

Och för Little Jinder är det singel i dubbel bemärkelse. Hon har nyligen separerat från pappan till hennes son, som föddes i augusti 2020. I intervjun berättar hon hur det är att vara ensamstående mamma.

– Jag är ju inte själv jämt, vi har 50/50, så jag har det ändå ganska förspänt på ett sätt. Men det är ju mycket så klart. Och jag känner lite att varför är det ingen som rullar ut en röd matta för mig varje dag för att jag klarar av att hålla ihop allting, på något sätt, säger hon men tillägger snabbt:

– Det ger ju mer än vad det tar att ha barn, så det är helt lugnt.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Så har livet förändrats efter att hon fick barn

Hon reflekterar över hur livet har förändrats efter att hon fick barn, och berättar vad hon tagit för lärdom av det.

– Det är ju en så himla stor fråga, det är svårt att svara något klatchigt. Men jag tror att en sak som jag fick lära mig var att man förändras inte så mycket bara för att man får barn. Jag känner mig, både på de bra och de dåliga sätten, i stor utsträckning som mig själv. Och det var någonting man faktiskt fick ta tag i då, att skärpa sig på vissa plan eller bearbeta vissa saker, för det löser sig inte bara för att man får ett till ansvar, säger hon.

Josefine Jinder visar upp kärleken för första gången

Innan livet med barn var det enklare att fly, när hon bara hade ansvar för sig själv.

– Jag kan ju ha väldigt depressiva sidor, bli väldigt ledsen i perioder, och det funkar inte när man måste ta hand om ett barn. Innan kanske jag kunde fly väldigt mycket in i andra saker, men det går inte längre, säger hon och fortsätter:

– Jag trodde att det skulle lösa sig bara för att man fick ett barn, att då försvinner allt jobbigt. Men så är det ju inte.

”Har aldrig haft så mycket energi i hela mitt liv”

Att ta tag i det tunga har varit svårt, men nödvändigt och i efterhand skönt.

– Det har varit nyttigt och svårt. Det är skönt att röra sig framåt i livet, att man inte är samma person, att inte känna att man står och trampar som en 25-åring liksom. Så jag tycker väl att det i det stora hela känns bra. Att jag är på en annan plats, säger hon och fortsätter:

– Det är sjukt, men jag förstår inte folk som säger att de blir så trötta av att ha barn. Jag har aldrig haft så mycket energi i hela mitt liv, för att jag inte festar fem dagar i veckan. Jag är så pigg.

Foto: TT