Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Josefin Dahlberg berättar om relationen med Josef Fares

13 maj, 2020 
AvLovisa Svedlund
ELLE Puff Josefin Dahlberg och Josef Fares
Influencern Josefin Dahlberg och skådespelaren Josef Fares har hittills varit hemlighetsfulla med sin relation. Nu väljer influencern att berätta om förhållandet i en ny intervju. Så tänker hon om pengarna, privatlivet – och varför relationen inte startade redan för fyra år sedan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I början av april blev det känt att  influencern och hälsoprofilen Josefin Dahlberg hittat kärleken i Josef Fares, regissör, skådespelare.

Influencern ville då inte ge några fler kommentarer till Expressen som berättade nyheten – men berättar nu för första gången mer relationen.

Dejtade för fyra år sedan

Det är i podcasten Ofiltrerat som Josefin Dahlberg väljer att öppna sig mer om kärleksrelationen.

I podden avslöjar hon att första kärleksmötena med Josef Fares ägde rum redan för fyra år sedan men då höll inte kärleken riktigt hela vägen.

– Vi dejtade för fyra år sedan i typ ett halvår och hade en skitrolig sommar ihop, vi hade askul ihop, inget komplicerat. Vi var inte med några andra utan sa att det var bara vi, berättar Josefin Dahlberg i podden.

Men när hösten kom kändes det inte som att förhållandet funkade, säger hon. Själv var hon 26 år och tajmingen blev inte helt rätt med Josef som är drygt 10 år äldre.

– Vi var på lite olika platser i livet och hade lite olika funderingar om vad som var viktigt i ett förhållande och sådär.

Annons

På hösten började hon dejta andra men fortsatte att höras med Josef någon gång om året.

”Ville bli blown fucking away”

Våren 2019 började Josef höra av sig mer till henne igen. Då var Josefin fortfarande ihop med sitt ex, berättar hon.

– Sen, i somras, började vi hänga och jag kände att nej, nej, nej det finns ingenting kvar mellan oss. Jag kände att han är världens roligaste person men vi kan vara polare.

– Men jag hade också lustigt nog nyligen gjort en lista för min drömpartner.

Josef Fares
Josefin Dahlberg och Josef Fares dejtade redan för fyra år sedan.

Efter att Josefin tillsammans med sin familj varit hemma hos Josef blev hon tvungen att berätta för sin mamma:

– När vi åkte därifrån sa jag till min mamma att Josef är ju varje punkt på den här listan jag skrev.

Annons

Det som Josef bland annat prickade in i vad hon ville ha, var bland annat önskan att dejta en kille som var äldre och mer mogen. Rolig, galen och någon som har ett behov av att vara självständigt var också saker hon önskade i en partner, berättar hon, och insåg att Josef kanske ändå var rätt.

De började umgås som vänner.

– Vi kände båda två att det var något som hände men jag kände att jag ska bli övertygad om det här ska bli något. Jag kommer inte bara slinka dit. Jag sa det till honom, jag var helt ärlig med exakt vad jag ville ha, vad jag ville ha för framtid. Vi pratade mycket om relationer och vad man vill leva för liv, och i det möttes vi och insåg att vi faktiskt ville ha samma sak.

– Sen växte kärlekskänslan fram men då skulle jag resa bort i två veckor. Och han sa bara: ”Men det går inte”. Så då flög han dit jag skulle så hade vi en kärlekssemester. Då hade vi inte gjort något än, vi kanske hade pussats typ. Men sen när vi var där så bara, nu kör vi.

Annons

Josefin fick det hon ville ha berättar hon, det vill säga något mer än bara roligt sex.

– Det är så enkelt att bara ligga och jag är inte intresserad bara av det enkla. Jag kände, ska det vara något mer här så vill jag att det är mer än så. Jag ville bli blown fucking away på alla plan.

Blivit mer privat

Anledningen till att det tog ett helt år innan Josefin Dahlberg nu berättar mer om relationen – trots att influencern lever ett offentligt liv – är bland annat att Josef Fares föredrar att vara mer privat, säger hon.

– Jag har tyckt att det varit skönt med någon som sätter så tydliga gränser. Han får extremt mycket förfrågningar från alla olika tv-program och grejer men han ställer inte upp för han vill inte vara i rampljuset.

Annons

Även om förhållandet är stabilt nu och paret bor ihop, har relationen gjort att Josefin Dahlberg också valt att vara mer privat i sina sociala kanaler.

– För mig har det varit skönt att dela med mig av det jag jobbar med. Sjävklart delar jag lite hemifrån med, men min privata relation har varit privat.

Josefin Dahlberg och Josef Fares har flyttat ihop

Något som inte har varit helt enkelt i relationen är pengar, berättar Josefin Dahlberg.

– Jag tyckte att det var ett problem i början att han hade det här gigantiska huset och pengar hit och dit. Det tyckte jag var jobbigt för jag är så van vid att vara självständigt. Jag har jobbat sen jag var tio år och i tidigare relationer har det verkligen jag som betalat flygbiljetten, vi bor hos mig och hit och dit. Och har någonstans gillat det.

Paret pratade om ekonomin – och Josef lugnade Josefin. Nu har hon flyttat in i huset på Ingarö utanför Stockholm.

– Jag sa att jag vet inte om jag pallar med det här och skulle inte bara kunna flytta in här, utan ville köpa mitt eget hus. Och han bara: ”Men varför då? Skärp dig”, säger hon och skrattar.

Bilder: josefindahlberg.se/Instagram, TT

LÄS MER: 

Därför gjorde Isabella Löwengrip slut med Erik Selin

Sveriges största influencers – här är hela listan

Gina Dirawi i exklusiv intervju i ELLE

Annons