Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

John Legend och Kelly Clarkson gör om klassiska jullåten

29 okt, 2019 
John Legend & Kelly Clarkson
Låten ”Baby it's cold outside” har kritiserats för att vara problematisk ur ett samtyckesperspektiv. Nu gör John Legend och Kelly Clarkson om texten - och uppdaterar den till en mer modern version!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Jullåten Baby it’s cold outside har framförts av många genom tiderna. Den skrevs redan 1944 av amerikanen Frank Loesser och blev populär 1949 efter att den spelats i filmen Neptuns dotter.

Men de senaste 10 åren har låten fått mycket kritik eftersom att många anser att den är problematiskt ur ett samtyckesperspektiv. Det är till och med så att vissa radiostationer valt att inte spela låten.

För att ge ett exempel: Kvinnan i  låten sjunger att hon måste hem. Men mannen svarar att det är kallt ute. Kvinnan säger att hennes mamma kommer att börja oroa sig och får svaret ”beautiful, what’s your hurry”?

John Legend sjunger med Kelly Clarkson

I en stor intervju med Vanity Fair berättar John Legend om en av sina nya satsningar: Han släpper ett par jullåtar i år. Att döma av vilka låtar han nämner i intervjun är det flera nyversioner av äldre låtar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Bland annat This Christmas av Donny Hathaway.

Men det kanske mest förvånande är att han valt att ha med låten Baby it’s cols outside, med tanke på kritiken. Enligt Vanity Fair ser reportern skeptisk ut när låtvalet nämns. Då berättar John att han uppdaterat texten med hjälp av den amerikanska skribenten, skådespelaren och komikern Natasha Rothwell.

Annons

Dessutom har John Legend spelat in den nya versionen ihop med kollegan och vännen Kelly Clarkson.

Så går den nya texten på Baby it’s cold outside

I Vanity Fairs reportage får vi dessutom ett smakprov på den nya, uppdaterade texten:

What will my friends think… sjunger Clarkson.

I think they should rejoice, svarar Legend.

…if I have one more drink?

It’s your body, and your choice.

LÄS MER:

Se Zara Larsson och John Legend sjunga ”God only knows”

Chrissy Teigen och John Legend har blivit föräldrar

Här visar Chrissy Teigen upp vardagen efter förlossningen

Annons