Joey King om kampen som ung kvinna i Hollywood

The kissing booth-stjärnan Joey King om den tuffa kampen som kvinna i Hollywood.

The Kissing Booth-skådisen Joey King vittnar om att livet i Hollywood är allt annat än en dans på rosor. Men hon ser till att inte gråta allt för länge efter hon mött ett nederlag, både vad gäller kärlekslivet och arbetslivet.
02 september, 2020

– Kvinnor paketeras i lådor med etiketten”söta små saker”, säger Netflixstjärnan och The Kissing Booth-skådespelerskan Joey King, 21, och menar att varken världen eller Hollywood är skapad för att stötta unga kvinnor.

Joey King började skådespela redan i barnsben. Som sjuåring sågs hon flitigt i bland annat produktioner för Disney Channel och ett stjärnskott i Hollywood blev hon i samband med Netflix-filmerna The Kissing Booth.

Till en början väckte filmen ingen större uppmärksamhet men när en stor skara unga kvinnor kom över informationen om att filmens huvudkaraktärer inte bara var ett par på vita duken, utan även bakom kamerorna, blev det en himla kalabalik och tittarsiffrorna på Netflix ökade markant.

Romansen med Jacob Elordi var på riktigt

Joey King och skådespelarkollegan Jacob Elordi, 23, var kära på riktigt men förhållandet tog snabbt slut:

”Tack gode gud för att jag har min hund”, twittrade hon i november 2018 strax efter uppbrottet.

Eftersom filmen plötsligt blev så populär kom beskedet att det skulle bli en uppföljare av tonårsfilmen, och ex-paret skulle återigen spela kära på film.

– Det finns ingen som inom sig tänker att ”det här kommer gå smidigt och lätt”, och det var det inte, säger hon i Cosmopolitan och fortsätter förklara om rädslan över att tittarna skulle sitta och överanalysera varenda rörelse och detalj i samspelet mellan henne och ex-pojkvännen.

– Men vet du vad, låt det spekuleras! I slutet av dagen var jag bara överlycklig över att få spela karaktären Elle Evans igen, slår hon fast.

Joey Jacob

Jacob Elordi och Joey King var tidigare ett kärlekspar även bakom kamerorna.

Joey King om motståndet i Hollywood

Innan coronapandemins spridning världen över stod det skrivet i sten att den unga skådespelerskan skulle få spela mot ingen mindre än superstjärnan och Oscarsvinnaren Brad Pitt, 56, i filmen Bullet Train. Men precis som så mycket annat, lades produktionen på is och planeras spelas in senare i år – om inte världsläget försämras. Men det är inte det enda som sätter käppar i hjulet för henne och andra kvinnor i Hollywood menar hon.

– Hollywood – eller världen – är inte skapad för att stötta unga kvinnor. Faktum är att det är helt tvärtom, unga kvinnor paketeras i små lådor med etiketten ”söta små saker”, säger hon i intervjun och poängterar att det är något som hon stött på under hela sin karriär:

– Speciellt eftersom jag också ser så ung ut. Du ska inte behöva bli något för att folk ska lyssna på dig.

”Jag ser till att inte gråta för länge”

Att Joey King gått vidare från sin skådespelarkollega tillika ex-pojkvän Jacob Elordi råder det inga tvivel om, för i intervjun förklarar hon att hon dejtar en speciell person just nu – men utan att avslöja en enda detalj om denna hemliga någon. Istället fokuserar hon på att berätta om sin nya tv-serie som hon tillsammans med sin vännina ska pitcha för ett sort produktionsbolag. Men trots rädslan för ett nej är hon bra på att plocka upp sig från nederlag.

– Om det inte går min väg, så övertalar jag mig själv att det bara är att ställa sig upp – och försöka igen, säger hon och tillägger:

– Och jag ser till att inte gråta allt för länge.

The Kissing Booth 2 hade premiär på Netflix under sommaren och blev en omedelbar succé, och i samma veva som filmen släpptes kom även nyheten att trean spelades in samtidigt som tvåan. Vilken kommer att släppas nästa år.

Foto: TT

LÄS MER:

Är Euphoria-stjärnorna Zendaya och Jacob Elordi ihop?

4 bra dramafilmer som släpps på Netflix i september