JK Rowling avslöjar: 4 nya Harry Potter-böcker på gång!

31 maj, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Har du längtat efter en ny bok som utspelar sig i Harry Potters magiska värld? Då kan du skatta dig själv lycklig nu när inte mindre än fyra nya böcker, skrivna av JK Rowling, snart landar i din e-bokhylla.
Annons

Frågar du ett Harry Potter-fan om det inte räcker med böcker nu kommer hen att svara ”NEJ!” Det kan liksom inte bli för många spin-offs och extraböcker för ett äkta Potterhead. Framför allt inte om de kommer från JK Rowling själv.

Och alla fans kan börja glädja sig redan nu! I slutet av juni kommer de första två i en serie av fyra helt nya böcker om trollkarlsvärlden, skrivna av JK Rowling. Nyheten har spridits över världen sedan den kom ut på sajten Pottermore, Harry Potter-världens digitala sida.

Uppkallade efter lektioner på Hogwarts

De fyra nya e-böckerna om Harry Potters magiska värld.
De fyra nya e-böckerna om Harry Potters magiska värld.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Böckerna kommer inte att innehålla nya äventyr med Harry, Ron och Hermione, utan är snarare hjälpmedel för att förstå den magiska undervisningen och den magiska världen bättre. Böckerna är en vidareutveckling ljudboken Harry Potter – A Journey Through History of Magic från 2017 och har tagit inspiration från en Harry Potter-utställning på British Library. De fyra nya böckerna är uppdelade i teman uppkallade efter lektioner som hålls på Hogwarts. Böckerna kommer att heta Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts, Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology, Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy och Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures.

Annons

Böckerna innehåller dels en historisk genomgång av magins rötter och de legender som är hjärtat i Harry Potter-berättelsen och dels anteckningar och fantasieggande illustrationer.

E-böcker för mugglare

Eftersom böckerna är e-böcker som ska läsas i en telefon eller läsplatta så passar de perfekt för när du åker bil, buss, tunnelbana ”eller det mugglartransportmedel som du föredrar”, enligt Pottermore.

De första två böckerna som släpps, Charms and Defence Against the Dark Arts och Potions and Herbology, kommer den 27 juni och kan redan nu förhandsbokas på Amazon. De två sista böckerna släpps under kommande månader. Alla böcker kommer åtminstone i ett första steg att släppas på engelska, franska, italienska och tyska.

Foto: TT, Pottermore/Amazon

 

Läs mer:

 

 

 

 

Annons