Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Jennifer Lopez om nya filmen och kärleken: ”Privata ögonblick”

11 feb, 2022 
AvLouise Berglund
Jennifer Lopez på premiären av Marry Me
Jennifer Lopez firar helst alla hjärtans dag långt ifrån paparazzis. Under presskonferensen för filmen Marry Me berättar hon för ELLE om livet i rampljuset, den helt nya musiken och önskan om privata ögonblick med kärleken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jennifer Lopez cut-out klänningar då och nuBrand logo
Jennifer Lopez cut-out klänningar då och nu

Premiären av Marry Me, den romantiska komedin med Jennifer Lopez och Owen Wilson i huvudrollerna, har blivit uppskjuten flera gånger på grund av pandemin. Men den 11 februari är det äntligen dags. Lagom till alla hjärtans dag.

På en digital presskonferens söndagen innan premiärveckan berättade Jennifer Lopez, direkt från Los Angeles, om filmen där hon gifter sig med en främling.

Det handlar filmen Marry Me om

Handlingen i Marry Me kretsar kring popstjärnan Kat Valdez, som spelas av Jennifer Lopez. Kat och hennes kille Bastian (artisten Maluma) är ett av världens hetaste kändispar. Deras hitlåt Marry Me klättrar på listorna och de ska gifta sig inför publik. Det hela ska dessutom sändas live. Tyvärr går det inte alls som det är tänkt. Bara sekunder innan ceremonin får Kat reda på att Bastian varit otrogen mot henne. Hon får ett sammanbrott på scen men bestämmer sig för att gifta sig med en främling – matterläraren Charlie Gilbert, som spelas av Owen Wilson och råkar stå i publiken.

Annons

– Enligt mig är Kat Valdez en väldigt självmedveten veteran och artist inom industrin som har byggt sig själv till något hon är stolt över men hennes privatliv har blivit ganska otillfredställande. För henne finns det en vacker resa när Charlie kommer in i hennes liv och verkligen förändrar det för evigt. Förändrar hennes perspektiv. Hennes idé om att vara fast. Ibland kan man känna sig fast. Liksom okej, jag är fast i denna berömmelse, fast i detta liv. Det här är allt jag kan göra och jag får inte ha ett liv som alla andra eller en kärlek som alla andra. Jag tror att Owens karaktär lär henne (Kat) att det kan hon visst, säger Jennifer Lopez under presskonferensen.

Filmen innehåller flera originallåtar med Jennifer Lopez och artisten Maluma. Faktum är att det blivit ett album och en film samtidigt.

– Det var första gången för mig! Ett sånt nöje. Det var som att mina två världar möttes.

Jennifer Lopez och Maluma i Marry Me
Artisten Maluma och Jennifer Lopez har gjort musiken till filmen och spelar artistparet Bastian och Kat.

Jennifer Lopez om karaktären Kat Valdez

Under den livesända presskonferensen väljs frågor från pressen ut och ställs till henne av en moderator som medverkar på länk. Många undrar på vilket sätt Jennifer Lopez liknar sin karaktär Kat Valdez.

Annons

– Jag tror att det finns mycket av oss båda i varandra. Det här var inte en roll där jag behövde researcha hur det är att vara en känd artist som marknadsför sig själv. Jag förstår allt det redan. Den svåra delen var metadelen, att visa upp hur det är hemma i sovrummet när något går fel och du går igenom hjärtekross framför en hel värld. Och media går loss, säger hon och fortsätter nästa mening med en imitation av Owen Wilsons karakteristiska röst:

– I scener frågar Owen ”vill du inte bara ge upp på hela kärleksgrejen”.

– Men filosofin hon har, och jag förstår, är att om det finns en chans på miljonen, oavsett oddsen, liksom du är en mattelärare, så är det värt det. Hon längtar efter den kärleken och det hemmet. Det fanns många stunder då jag kunde ge en sann tolkning till karaktärens känsloliv som kändes autentiskt och äkta.

Jennifer Lopez och Owen Wilson i Marry Me
Jennifer Lopez karaktär Kat gifter sig med Owen Wilsons karaktär, matteläraren Charlie i filmen.

Du har medverkat i flera minnesvärda romantiska komedier. Är det här en slags homecoming för dig? Och har du en speciell plats i ditt hjärta för romantiska komedier?

Annons

– Ja, det har jag, svarar hon efter att hon druckit vatten med sugrör ur en mugg som är smyckad med glittrande stenar.

– Det är därför jag tror att jag gjort så många under min karriär. Jag, som biobesökare, älskar romantiska komedier. Det är några av mina absoluta favoritfilmer. Oavsett om det är När Harry mötte Sally eller En kyss för mycket. Eller någon av filmerna från Meg Ryan- eller Julia Roberts-eran. Jag växte upp med de filmerna på ett sätt och jag älskar dem. Så det är en slags homecoming för mig. För jag har inte gjort någon på ett par år. Och det här året gjorde jag två.

Du är en multitalang. Finns det något du inte kan göra?

– Det finns massor jag inte kan göra, haha. Vi ska inte ens gå in på det. Det finns inte tillräckligt med tid i den här presskonferensen. Men jag känner mig väldigt lycklig lottad som har möjlighet att göra allt jag gör. Jag känner att jag är på en punkt i min karriär där jag känner till mina förmågor och är självsäker i det. När jag var yngre var jag mer osäker och behövde hitta min väg. Det är underbart att vara vid en punkt i mitt liv där jag känner mig själv. Och jag litar på mig själv. Men det finns definitivt massor av saker jag inte kan. Jag suger på basket av alla saker.

Annons

Så ser Jennifer Lopez alla hjärtans dag ut – om hon får välja

Alla hjärtans dag närmar sig. Hur ser den ideala alla hjärtans dag ut för dig?

– Den ideala alla hjärtans dag för mig är bara jag och min partner, ensamma på en plats där vi inte behöver oroa oss för att folk iakttar oss. Det skulle inte vara ett gäng paparazzis. Någonstans där vi kan ha några privata ögonblick och verkligen prata om livet och kärlek och verkligen och uppskatta sällskapet. Och vara kära och tillsammans.

Jennifer Lopez och Ben Affleck på premiären av Marry Me.
Jennifer Lopez och Ben Affleck på premiären av Marry Me i Los Angeles den 8 februari .

Har du någon favoritlåt från filmen?

– Det är svårt! Jag älskar Nobody’s watching för jag relaterar så mycket till den, precis som det jag just pratade om. On my way är en sådan livslåt för mig. Ja, den passade bra i filmen. Men det är en låt som alla kan relatera till. För vi känner alla att misstagen vi gör är så tragiska i våra liv. Men det är hoppfullt för den säger att varje misstag jag gjort ledde mig längs en gul tegelväg till precis där jag skulle vara. Och jag tror på det i livet.

Annons

Filmen har otroligt mode. Har du en favoritoutfit?

– Oh my god, det var så många bra outfits i den filmen. Låt mig tänka. Uppenbart är att bröllopsklänningen från Zuhair Murad var en knockout. Den var väldigt obekväm att bära under de fyra dagarna vi filmade de scenerna för den satt så tight.

Jennifer Lopez i bröllopsklänning i filmen Marry Me
Jennifer Lopez i bröllopsklänningen signerad Zuhair Murad.

Sociala medier är av stor vikt i filmen och Kat måste handskas med pressen från dem. Det är en väldigt verklig sak idag?

– Det är en verklig sak. Det brukade vara bara tabloiderna, eller pressen. Och nu är det även sociala medier vilket kan vara lika, om inte mer, ångestframkallande för folk i offentligheten. Det är också det som gör den här (filmen) mer modern. Du har det där elementet av hur det är att bli hjärtekrossad och bortgjord framför världen. Och hur det sprids snabbt. Förut var det ”storyn kommer komma ut, detta kommer hända, vi får se om det plockas upp”. Om något händer nu kommer någon se det, få det på bild, de kommer prata om det och de kommer dela det. Att navigera det som offentlig person kan vara svårt. Speciellt när svåra saker händer i ditt liv.

Annons