Jennifer Lopez kamp under förhållandet med Marc Anthony: ”Älskade inte mig själv”

Jennifer Lopez.

Armando Gallo
Trots sina enorma succéer har Jennifer Lopez haft svårt att tro på och älska sig själv.
Det öppnar stjärnan nu upp om, och berättar att det fortfarande är en kamp.
24 januari, 2021

Det här med självkänsla kan vara svårt, och att vara nöjd över sig är inte helt självklart ens för de mest framgångsrika.

Ta Jennifer Lopez till exempel. I mitten av 00-talet hade hon släppt tre hyllade album On the 6, J.Lo och This is me samtidigt som hon hade varit med i ett gäng filmer. Trots det hade hon svårt att uppskatta sig själv.

Jennifer Lopez om självtvivlet

Det kommer fram i en intervju med Coach conversations då Jennifer Lopez plötsligt utbrister att det borde finnas lektion i att älska sig själv i skolan.

– Jag har alltid undrat varför de inte lär barn i unga år att älska sig själva, säger hon.

Superstjärnan öppnar sedan upp om sitt eget självtvivel.

– Jag kommer ihåg när jag gick i terapi, någon gång i sena 30-årsåldern. Då var det mycket prat om att man skulle älska sig själv, men jag tänkte: ”Jag älskar inte mig själv”. Jag gjorde uppenbarligen en hel del saker i liksom privata relationer som tydde på att jag inte älskade mig själv.

Jennifer Lopez gifte sig med musikern och skådespelare Marc Anthony 2004, då var hon 34 år. Deras äktenskap varade i tio år, och 2014 gjorde de slut. De har båda uttalat sig om det hela, och det verkar inte ha varit någon stor händelse bakom uppbrottet.

– Jag kan säga att det inte var något sensationellt som hände. Det var ett uppvaknande från bådas sida, det var inget chockerande, sade Marc Anthony till ABC några månader efter skilsmässan.

– Det är ingen begravning. Det är bara två personer som satte sig ned och insåg att det inte var hållbart som det var.

”Fortfarande en resa”

När Jennifer Lopez gästade The View 2017 berättade hon att de fortfarande har en bra relation

– Marc och jag har det bra som det är nu. Det finns en anledning till att vi är ihop, men vi är mycket goda vänner och föräldrar tillsammans, sade hon.

I Coach conversations berättar Jennifer Lopez vidare att hon inte en förstod innerbörden av att tycka om sig själv under den sena 30-årsåldern.

– Det tog tid och var en resa. Och det är fortfarande en resa för mig, säger Jennifer Lopez.

I dag är hon fortfarande aktuell och sjöng bland annat på Joe Bidens presidentinvigning och uppträdde på Super-bowl förra året med Shakira. Och det verkar som att självkänslan ändå är lite bättre nu för tiden.

Foto: Armando Gallo

Läs mer:

Kändisar i Hollywood som är föräldrar till tvillingar

Jennifer Lopez berättar öppet om botox efter anklagelserna

Så såg kändisarna ut när de festade loss på 90-talet