Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Jennifer Hudson spelar Aretha Franklin i filmen om hennes liv

16 aug, 2018 
AvSofia Börjesson
Aretha Franklins liv blir film, och Jennifer Hudson är i huvudrollen.
Aretha Franklin ska ha handplockat Jennifer Hudson för huvudrollen i den biografiska filmen om sångerskans liv – och det kan bli riktigt bra!
Annons

Den 16 augusti 2018 somnade Aretha Franklin in, 76 år gammal, efter en lång tids kamp mot cancer. Men inom en inte allt för lång framtid kan vi se fram emot filmen om sångerskans makalösa liv, och det blir den tidigare American Idol-vinnaren Jennifer Hudson som spelar huvudrollen.

Enligt Variety ska det vara Aretha Franklin själv som har valt ut Jennifer Hudson för rollen, och det ska ha skett på en förfest till Grammy Awards tidigare i år. Hudson ska då ha framfört ett medley med några av Aretha Franklins mest klassiska låtar, bland annat RespectThink, (You make me feel like a) Natural woman och Rock steady. Men det är inte enda gången som Jennifer Hudson har tolkat Aretha Franklin. Hon har bland annat framfört covers av souldrottningen på BET Awards (2014) och Grammy Awards (2011).

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Jennifer Hudson har tidigare medverkat i musikalfilmen Dreamgirls (2006) för vilken hon vann en Oscar.

Annons

Scott Berntein och Harvey Mason (MGM) kommer att producera filmen som ska börja spelas in under 2019.

Se Jennifer Hudson framföra Aretha Franklins Respect

Annons