Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Jemima Kirke om ilskan mot Lena Dunham

13 feb, 2017 
AvJohanna Lejon
I en ny intervju, gjord av HBO, talar Girls-stjärnan Jemima Kirke ut om nakenscnenerna, ilskan mot vännen Lena Dunham, och hur det känns att serien snart är slut.
Annons

I dag har sjätte, och sista, säsongen av Girls premiär i Sverige. Elle.se har fått ta del av en nygjord intervju med Jemima Kirke, som spelar Jessa Johansson i serien. I intervjun, gjord av HBO, berättar Jemima, bland annat, om hur det känns nu när serien går mot sitt slut. Hon berättar att hon grät under den sista inspelningsdagen, trots att hon försökte att inte bli sentimental.

– Man lär sig så mycket om sig själv genom skådespeleriets kraft. Det har ändrat mig på flera olika sätt, berättar Jemima.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Jemima berättar också om de nakenscener hon gjort under seriens sex säsonger.

– Precis som Lena (Dunham) har jag alltid varit bekväm med att vara naken. Det betyder dock inte att jag inte var osäker.

girls

Jemima berättar att hon fejkade sig till självförtroende. Vinsten? Ett verkligt sådant.

Vidare talar hon om att hon gärna ville vara naken i serien, för sin dotters skull.

Annons

– Vid något tillfälle kommer hon att förstå att jag inte bara är hennes mamma. Jag har saker jag strävar efter, saker jag vill uppnå. Jag hoppas att hon gör likadant. Eller inte. Jag hoppas att hon förstår och vet att hon kan göra samma sak, om hon vill.

Du och Lena Dunham var bästa vänner innan Girls, hur har det förhållandet utvecklats under åren som ni har arbetat tillsammans?

– Jag minns en gång då jag var arg på henne för att hon aldrig hade tid att ses. Det var alltid showen, showen, showen, showen. Då sa hon: du har ditt barn, och jag har mitt.

Lenas svar gjorde att Jemima förstod vännen bättre, berättar hon.

jemima-kirke

– Vår relation har utvecklats, vi inte umgås inte som 20-åringar längre – vi har en massa skit att göra. Jag behöver bli bättre på att smsa eftersom det är hennes favoritform av kommunikation. Vi kompromissar.

Girls finns att se på C More samt på HBO Nordic.

Foto IBL

Annons