Janice ger ut Ainbusk-låten ihop med Oscar Zia

Janice och Oscar Zia

Janice och Oscar Zia framförde Ainbusks Älska mig på Skansen under midsommar. Nu väljer hon att släppa den rörande tolkningen. Alla intäkter går till Afripedia - en talangdatabas för kreatörer med afrikanskt ursprung.
22 juni, 2020

Under midsommarfirandet på Skansen, som i år genomfördes utan publik, uppträdde artisten och ELLE-profilen Janice ihop med Oscar Zia. Tillsammans framförde de en rörande tolkning av Ainbusk-låten Älska mig, från 1991.

Nu meddelar Janice att hon kommer att ge ut sin version av Älska mig. Låten, som från början är skriven av Benny Andersson och Marie Nilsson-Lind, har fått en större betydelse för henne den senaste tiden.

– Den sätter ord på känslorna jag haft de senaste veckorna. Jag har varit ledsen, arg och trött men funnit kraft genom låten och dess budskap. Rasism och förtryck av svarta människor existerar även i Sverige och kampen för våra mänskliga rättigheter är långt ifrån över, säger hon i ett pressmeddelande.

 

Alla intäkter går till Afripedia

I pressmeddelandet meddelar Janice också att alla intäkter från låten kommer att gå till Afripedia – en talangdatabas för kreatörer med afrikanskt ursprung.

Tanken med databasen är att uppdragsgivare lättare ska komma i kontakt med kreatörer med målet att bredda representationen samtidigt som jobbtillfällen skapas.

Läs mer:

Janice Kavander – ny profil på ELLE!

Janice: ”Jag är inte mina prestationer”

Så stöttar du Black Lives Matter-rörelsen från Sverige