Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Janet Jackson om Michael Jacksons sårande ord: ”Kallade mig gris”

30 jan, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Janet och Michael Jackson.
I sin nya dokumentär berättar Janet Jackson om sina problem med självkänslan när hon var yngre. Och det gjorde det inte bättre att brorsan Michael Jackson brukade retas.
Annons
TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått

Janet Jackson är aktuell med en ny dokumentär om sig själv och sitt liv. Den heter kort och gott Janet Jackson och hon har varit med och producerat den. Den annars väldigt privata artisten öppnar i den upp sig och berättar bland annat om att hon haft problem med sin självkänsla, mycket kopplat till bilden av sin kropp.

– När jag var 10 år gjorde jag sitcommen Good times och det var starten på att ha problem med vikten och sättet som jag såg på mig själv. Jag började utvecklas som väldigt ung och jag började få bröst, och då band den mitt bröst så att jag skulle se mer plattbröstad ut, säger hon i del tre av dokumentärserien.

Annons

Michael Jacksons sårande ord

Hennes brorsa Michael Jackson brukade också han rikta hård ord mot sin syster, även om menar att det var på skoj inte elakt menat.

– Det var gånger då Mike brukade reta mig och kalla mig saker. Han brukade kalla för gris, häst, slaktsvin, ko. Det kom sig inte av illvilja från honom, inte alls. Bröder retas med sina systrar, systrar retas med sina bröder och det bara rätt så kul, säger hon.

2019 valdes Janet Jackson in i Rock and roll Hall of fame.
2019 valdes Janet Jackson in i Rock and roll Hall of fame.

”Sen var det ändå något där inne som gjorde ont”

Men även om det inte var illa ment så blev Janet Jackson sårad.

– Men sen var det ändå något där inne som gjorde ont. Jag menar, du har någon som säger att du är för tung. Även om det var kärleksfullt menat så påverkar det dig, säger hon.

Janet Jackson menar också att broderns ord följt med henne i vuxen ålder, och att det knappast har hjälp att hon är känd.

– Jag är en känsloätare. Så när jag blir stressad eller om någonting stör mig så tröstar det mig och jag försöker att få ner mer min vikt. Jag försöker att banta. Men jag kan inte hålla ner den.

Hon får också frågan om hon mått bättre av att inte vara offentlig.

– Jag hade förmodligen inte haft det här problemet då, säger Janet Jackson.

Foto: TT

Se också: 5 saker om Paris Jackson som du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 5 saker om Paris Jackson som du kanske inte visste
Annons