Jamie Lynn Spears: Jag var inlåst med Britney och en stor kniv

jamie lynn spears

NIPI
Den bittra fejden mellan Britney Spears och lillaystern fortsätter. Nu berättar Jamie Lynn om gången då Britney låste in dem båda i ett rum tillsammans med en stor kökskniv.
18 januari, 2022

Jamie Lynn Spears, 30, har alltid levt i skuggan av sin storasyster Britney Spears, 40. Det framgår i självbiografin Things I Should Have Said som Jamie Lynn nu släpper.

I en intervju med podcastprofilen Alexandra Cooper i programmet Call Her Daddy på Spotify, beskriver Jamie Lynn hur relationen till Britney försämrades i takt med att storasysterns psykiska mående gjorde detsamma.

TV: Jamie Lynn Spears - 5 saker du inte visste om Britneys syster
2:02

Efter reklamen: TV: Jamie Lynn Spears - 5 saker du inte visste om Britneys syster

(2:02)

När Jamie Lynn var 11 år inträffade någonting som för första gången gjorde henne rädd för Britney.

Då förstod Jame Lynn att Britney for illa

britney spears och pappa jamie 2004

Britney Spears med pappa Jamie, som sedermera blev hennes förmyndare, 2004.

Systrarna växte upp med en alkoholiserad pappa och en medberoende mamma. Jamie Lynn beskriver hur hon än idag hyser agg mot mamman som lät pappa Jamie hållas. När Britney var på toppen av sin popkarriär började Jamie Lynn märka av förändringar i syrrans personlighet. Hon skriver i boken:

”Britney började att visa tecken på utmattning. Britney förändrades inför ögonen på mig. Jag var fortfarande för ung för att förstå hennes kamp, men jag var stor nog att förstå destruktiva beteenden som liknade vår pappas. Någonting var annorlunda med min syster men jag hade inte modet att säga till.”

I podcasten Call Her Daddy utvecklar Jamie Lynn sin berättelse:

– Britney ville fly undan från oss i familjen allt mer, vilket är normalt i den åldern. När hon gick ut med sina vänner så minns jag det som att hon genomgick en festperiod eller något sånt. Vilket är okej, varför inte.

Blev rädd för sin storasyster

Jamie-Lynn beskriver hur hon tidigare känt sig som mittpunkten i Britneys liv. När hon inte längre var det rubbades hennes känsla av trygghet. Så en dag inträffade det som skrämde upp henne ännu mer. Jamie Lynn skriver i boken:

”Britney sa till mig ’baby, jag är rädd’. Hon tog en stor kökskniv, drog in mig på mitt rum och låste om oss båda. Hon la kniven i nattduksbordets låda och upprepade ’jag är rädd’. Hon behövde mig vid sin sida när vi sov och jag var maktlös och kunde inte göra någonting åt det.”

britney spears och jamie lynn spears

Det skiljer 10 år mellan systrarna Britney och Jamie Lynn Spears.

– Jag var väldigt liten, det var väldigt läskigt och jag kände mig väldigt otrygg. Jag förstod inte situationen, jag vet bara att jag var rädd och speciellt med tanke på att hon var någon jag vanligtvis skulle ha vänt mig till när jag var rädd. Nu var jag plötsligt rädd tillsammans med henne, säger Jamie Lynn i podcasten.

Familjen Spears la locket på

– Hon måste ha lidit mycket men jag var ett barn och visste inte vad jag skulle göra åt det. Jag berättade om händelsen för människor runt mig men jag var aldrig tillåten att känna känslor, det var alltid ”håll tyst, allt är okej”, säger Jamie Lynn.

– Jag var aldrig rädd att hon skulle skada mig men det kändes olustigt, ärligt talat.

Jamie-Lynn påpekar att hon alltid försökt att tala gott om Britney.

– För jag fick aldrig säga någonting illa om henne. Jag älskar henne, jag är hennes största fan, men varför var det aldrig normaliserat att säga ifrån om någonting? Jag bryter ett mönster som har ingjutits i mig, jag måste få tala om mina upplevelser, säger hon nu.

Britney Spears ger svar på tal

Sedan Jamie Lynns bok kom ut har Britney reagerat kraftfullt. På Twitter postar hon ett inlägg där hon gratulerar lillasystern till att ”ha introducerat sin storasyster för konceptet av att sjunka LÅGT… LÄGRE…. LÄNGST NED”.

”Jag har aldrig varit runt omkring dig med en kniv eller ens tänkt tanken att göra något sådant!!!” och ”Snälla sluta med dessa lögner i Hollowood-böcker”, skriver Britney i ett öppet meddelande till Jamie Lynn.

Foto: TT

Se också: Britney Spears och Sam Asghari – så träffades paret
1:02

Efter reklamen: Se också: Britney Spears och Sam Asghari – så träffades paret

(1:02)