Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Jamie Lynn Spears bryter tystnaden om Britneys år under förmyndarskap

29 jun, 2021 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Jamie Lynn Spears bryter tystnaden om Britneys år under förmyndarskap
Efter åren av tystnad så pratar Jamie Lynn Spears nu för första gången om hennes syster Britneys tid under förmyndarskap, och förklarar också anledningen till varför hon inte har sagt något tidigare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Britney Spears talar för första gången i rätten om åren under förmyndarskapBrand logo
Britney Spears talar för första gången i rätten om åren under förmyndarskap

Sedan 2008 har Britney Spears, 39, varit omyndigförklarad då hon inte ansetts lämplig att fatta egna beslut kring sitt privatliv och sin ekonomi. Hennes pappa, Jamie Spears, har de senaste 13 åren varit hennes förmyndare. Rörelsen Free Britney har länge ifrågasatt detta, men Britney själv har varit tyst om det, fram tills förra veckan.

För första gången fick vi höra Britney Spears i rätten, som berättade hur förmyndarskapet påverkat henne. Anledningen till att hon varit tyst i alla dessa år är för att hon har varit rädd för att bli hånad.

– Jag trodde helt ärligt att ingen skulle tro mig. Jag trodde att folk skulle driva med mig. Jag vill bara ha mitt liv tillbaka. Det räcker nu, sa Britney Spears i rätten.

Annons

Britney Spears: ”Har ljugit och sagt att jag är okej”

– Jag har ljugit och sagt till världen att jag är okej och att jag är glad. Det är en lögn, förnekelse. Jag har varit i chock, och jag är traumatiserad, sa Britney som också berättade att hon bland annat inte tillåtits skaffa fler barn, trots att hon velat:

– Jag ville ta bort spiralen och få ett till barn, men förmyndarskapet låter mig inte göra det för att de inte vill att jag skaffar ett barn.

Jamie Lynn Spears bryter tystnaden om situationen

Nu berättar hennes lillasyster Jamie Lynn Spears varför hon inte gått ut och pratat om hur Britney har det, förrän nu. Och anledningen till det är att hon inte velat säga något innan Britney gick ut och gjorde det själv först.

– Enda anledningen till att jag inte har pratat om det här förut, är för att innan min syster var redo att berätta om det själv och hade fått sagt det som hon kände att hon behövde säga, så var det inte min plats att ta. Och det var inte rätt sak att göra, säger Jamie Lynn nu i en rad videor som hon publicerat på sin Instagram story. Hon fortsätter:

Annons

– Men nu när hon har pratat ut och fått sagt allt det hon ville ha sagt, så känner jag att jag kan följa efter henne och säga vad jag behöver få sagt. Jag känner att det är extremt självklart att jag har älskat, avgudat och stöttat min syster sedan dagen jag föddes. Jag menar, det är min storasyster.

Jamie Lynn Spears, Britney Spears och Britneys ex Kevin Federline.

Jamie Lynn Spears: ”Jag stöttade min syster långt innan det fanns en hashtag”

Hon förklarar att det för henne inte spelar någon som helst roll vad Britney vill och väljer att göra med sitt liv, att hon stöttar henne i alla val hon gör.

– Jag bryr mig inte om hon vill fly iväg till en regnskog och skaffa tusentals barn i mitten av ingenstans, eller om hon vill komma tillbaka och dominera världen på samma sätt som hon gjort så många gånger tidigare, för jag har inget att varken vinna eller förlora på något av det, säger hon och påpekar att det enda som är viktigt för henne är att Britney är lycklig.

Jamie Lynn och Britney.

Hon lyfter även det faktum att hennes stora skara fans som engagerat sig i Free Britney, många gånger har velat att hon ska stötta Britney offentligt.

– Jag kanske inte stöttade henne så som hennes fans ville att jag skulle göra, med en hashtag och en offentlig plattform, men jag kan lova er att jag stöttat min syster långt innan det fanns en hashtag och jag kommer att stötta henne långt efter det, säger hon.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons