Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Jake Gyllenhaal bryter tystnaden efter Taylor Swifts nysläpp av låten ”All too well”

18 feb, 2022 
Jake Gyllenhaal och Taylor Swift
Månader efter Taylor Swifts nysläpp på låten All too well, kommenterar nu expojkvännen Jake Gyllenhaal för första gången någonsin om hur låten har påverkat honom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 saker du antagligen inte visste om Taylor SwiftBrand logo
10 saker du antagligen inte visste om Taylor Swift

Det har gått mer än tio år sedan artisten Taylor Swift hade en romans med skådespelaren Jake Gyllenhaal. Paret dejtade i tre månader och ska enligt uppgifter ha verkat väldigt kära. I november samma år umgicks de i Kalifornien och strax därefter hälsade paret på Jakes syster, Maggie Gyllenhaal, under thanksgiving i New York. Jake ska till och med ha hyrt ett privatplan för att flyga över Taylor till Storbritannien där han då gjorde PR för Love and other drugs.

Med sedan tog förhållandet alltså slut.

– Jake berättade bara för henne att det inte fungerade längre. Taylor är väldigt ledsen och sårad. Hon känner att han verkligen har bränt henne, berättade en källa till Us Weekly då.

Annons

Varken Taylor eller Jake har gått ut med anledningen till deras breakup.

– Jag skriver väldigt detaljerat om mitt privatliv, men jag pratar inte om det, som Taylor Swift brukar säga.

Därför rasar Taylor Swifts fans mot Jake Gyllenhaaal

2012 släppte Taylor Swift låten All too well på Red-albumet som tros handla om hennes romans med Jake. Hösten 2021 släppte hon låten på nytt i en längre version på hela tio minuter och tretton sekunder. I den nya versionen har hon lagt till textrader som verkar innehålla mer detaljerad information om Taylors och Jakes breakup:

”You said if we had been closer in age maybe it would have been fine / And that made me want to die”.

Det skiljer nio år mellan Taylor och Jake, och om man ska tro på låttexten verkar ålderskillnaden vara en av anledningarna till att förhållandet tog slut. Men de nya textraderna har fått Taylors - enorma och lojala - fanbase att rasa mot Jake. Både han och systern Maggie Gyllenhaal utsattes för en hatstorm på sociala medier. I slutet på 2021 stängde Jake tillslut av kommentarsfunktionen på sin Instagram.

Annons

Jake Gyllenhaal om Taylor Swifts låt: ”Den har ingenting med mig att göra”

I en ny intervju med Esquire, kommenterar Jake för första gången någonsin om hur låten har påverkat honom.

– Den har ingenting med mig att göra. Den handlar om relation till hennes fans, säger han och fortsätter:

– Det är hennes uttryckssätt. Artister hittar inspiration i sina personliga erfarenheter, och jag missunnar ingen för det.

Däremot antyder Jake att Taylor borde ha gjort mer för att stoppa fansens hatstorm.

– Jag tror att det är viktigt att man vid någon tidpunkt tar ett ansvar för ens fans och inte låter dem vara för bråkiga eller nätmobbas i någon annans namn.

När Jake får frågan om han lyssnat på Taylor Swifts nya version av albumet svarar han nej.

– Jag är inte omedveten om att det finns ett intresse för mitt liv. Mitt liv är underbart. Jag har ett underbart förhållande och en familj som jag älskar så mycket.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons