Isabella Löwengrips lyxvilla är såld: "En enda stor kuliss"

isabella lowengrip om husförsäljningen

Snart flyttar Isabella Löwengrip från sitt stora hus på Lidingö, något som väcker många känslor hos entreprenören.
19 november, 2019

Isabella Löwengrip har tvingats till stora förändringar för att rädda sin affärsverksamhet. I oktober meddelade 29-åringen att hon var nära konkurs – och att den planerade USA-satsningen därför ställts in.

Sedan dess har hon sagt upp halva personalstyrkan och lagt ut huset på Lidingö utanför Stockholm till försäljning. Fastigheten, en lyxvilla på cirka 350 kvadratmeter, byggdes 2017 och har nio rum:

”Det är inte så många skilda småbarnsmammor under trettio som flyttar in själv i ett hus för närmare 30 miljoner men någon ska väl vara den första. Här kommer barnen och jag att stormtrivas”, skrev Isabella när hon flyttade in i huset för ett år sedan.

En bild på Isabella Löwengrip i sin lyxvilla på Lidingö utanför Stockholm.

Den arkitektritade villan på Lidingö, som Isabella Löwengrip bor i, byggdes 2017.

”Det har varit fruktansvärt”

Nu har villan blivit såld. På bloggen beskriver Isabella sina känslor inför den stora flytten:

”Det känns faktiskt bara skönt att få flytta. Mitt hus känns bara som en enda stor kuliss och jag längtar efter ett hem. Huset är sålt till en familj men det dröjer några månader innan vi flyttar. Dock blir det inget poolbad för oss men jag hoppas att den nya familjen kommer att uppskatta det. Allt är färdigställt och det blev väldigt fint. För mig och barnen väntar ett nytt kapitel i livet och det känns faktiskt bra.”

Jag menar inte att det på något sätt är lätt att göra om sina livsplaner, sälja sitt hus och säga upp halva personalstyrkan. Det har varit fruktansvärt”, skriver hon.

Men många läsare har reagerat på Isabellas ordval i inlägget. Vad menar hon med att huset känns som en kuliss? I ett nytt inlägg förklarar entreprenören att villan till en början var ett drömhus, men att stämningen snart blev en annan med hotfulla stalkers, påträngande journalister och ett utdraget poolbygge.

Dock är det hon själv som begått det största misstaget i hemmet:

”Samma dag som jag satte nycklarna i huset filmade jag med mobilen och la upp på min instagram exakt alla rum och vrår. Efter den stunden blev nog huset mer en kuliss än ett hem och det återhämtade sig aldrig”, medger Isabella.

Exakt var det bär av härnäst har Isabella inte avslöjat, förutom att det nog blir en bostad inne i stan:

”Jag älskar Lidingö, hade jag kunnat hade jag bott kvar i hus men i den situationen jag är i är det svårt att känna sig 100% trygg. Framför allt är säkerheten väldigt kostsam och är kvävande. Jag har i princip ständigt någon obehaglig person som kontaktar mig och jag tror tyvärr inte att det kommer att minska med åren, därför är rekommendationen att jag bor i stan. Hatet som finns där ute är för stort.”

Läs mer: 

Isabella Löwengrip säljer sin lyxvilla – se alla bilder här

Isabella Löwengrip bröt ihop i lekparken: ”Världens värsta vecka”

Isabella Löwengrip bekräftar relationen med Erik Selin

Foto: Anna-Karin Nilsson//TT//Elisabeth Daly//Wrede fastighetsmäkleri